Zprávy dne

Strana 11784

ČEZ zahájil instalaci dobíjecích stanic pro elektromobily u restaurací

22.8.2012 21:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dobíjecí stanici pro elektromobily instalovala energetická skupina ČEZ u restaurace McDonald´s v Praze na Evropské třídě. Je to první dobíjecí stanice, která je zřízena v rámci sítě restaurací na území ČR.

Juncker: O tom, jestli Řecko dostane čas navíc, rozhodne trojka ECB, EU a MMF

22.8.2012 20:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecko chce více času, neboť jeho ekonomika je v recesi a prosazení reforem je za takových podmínek mnohem obtížnější. Podle Junckera je teď míč na straně Řecka, které má poslední šanci na vyhnutí se bankrotu.

Spory o daně mohou ekonomiku USA poslat ke dnu, varuje výbor

22.8.2012 19:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Pokud američtí politici nevyřeší spor o daně a výdajové škrty, může hrubý domácí produkt Spojených států v prvním pololetí příštího roku zaznamenat propad až o 2,9 procenta. Ve své pololetní aktualizované prognóze to předpovídá tamní Rozpočtový výbor Kongresu (CBO). Popisuje tak scénář, jehož se obávají ekonomové a který Američané popisují jako takzvaný "fiscal cliff" (fiskální útes).

Juncker: Věřitelé rozhodnou, zda Řecko dostane více času

22.8.2012 19:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Zda Řecko dostane více času na zavedení reforem, které si dohodlo s mezinárodními věřiteli, bude záviset na obsahu zprávy, kterou vypracují právě věřitelé. Po setkání s řeckým premiérem Antonisem Samarasem to dnes řekl předseda takzvané Euroskupiny Jean-Claude Juncker. Řecko chce více času, neboť jeho ekonomika je v recesi a prosazení reforem je za takových podmínek mnohem obtížnější.

EKONOM: LOM chce po vrtulnících opravovat i historické letouny. Vrací se ke kořenům

22.8.2012 19:17Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Největší armádní podnik zvedá hlavu z problémů a zkouší nové nápady. Nově se chce zaměřit i na civilní sektor, kterému by mohl dodávat nebo opravovat pístové motory, které se využívají například v replikách stoletých dvouplošníků.

Akcie v USA zahájily poklesem, trh čekal na zápis Fedu

22.8.2012 18:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnešní obchodování poklesem, a vydaly se tak stejnou cestou, jako burzy v Asii a v Evropě. Na pokles kurzů má stále největší vliv dluhová krize v eurozóně a nejisté vyhlídky globální ekonomiky. Pesimismus na trhu nezmírnila ani relativně příznivá zpráva o prodeji domů.

ČEZ spolupracuje s McDonald´s. U fastfoodů budou dobíjecí stanice pro elektromobily

22.8.2012 18:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ČEZ otevřel první dobíjecí stanici elektromobilů u McDonald´s na pražské Evropské třídě. Další budou následovat, do konce příštího roků chce ČEZ navýšit počet stanic z 25 na 100.

Sázková kancelář bwin chce zvýšit podíl v Británii. Využije k tomu Manchester United

22.8.2012 18:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco na evropské pevnině je sázková kancelář bwin jasnou jedničkou, v Británii zaostává. Spolupráce s Manchesterem Untied má přinést vyšší podíl na britském trhu i nové zákazníky v jihovýchodní Asii, kde mají United velký počet fanoušků.

Rusko dnes dokončilo proces připojení k WTO

22.8.2012 18:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Rusko se dnes oficiálně stalo právoplatným 156. členem Světové obchodní organizace (WTO). O členství země usilovala zhruba 19 let a byla největší ekonomikou a jediným členem skupiny G20, která dosud stála mimo WTO. Rusko je devátou největší ekonomikou světa.

Solárních elektráren na střechách je proti těm na polích méně než desetina. Ale přibývají

22.8.2012 18:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Malé elektrárny na střechách domů spíše pomáhají síť stabilizovat, tvrdí ředitelka České fotovoltaické průmyslové asociace. Licencí na střešní elektrárny byly letos uděleny stovky, zatímco těch velkých přibude necelých deset.

ČEZ zahájil instalaci dobíjecích stanic pro elektromobily u restaurací McDonald´s

22.8.2012 18:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dobíjecí stanici pro elektromobily instalovala energetická skupina ČEZ u restaurace McDonald´s v Praze na Evropské třídě. Je to první dobíjecí stanice, která je zřízena v rámci sítě restaurací na území ČR.

Akcie v EU prudce klesly, trh čeká na postoj ECB

22.8.2012 18:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na hlavních burzách v západní Evropě dnes výrazně oslabily, a jejich hlavní index tak sestoupil z nejvyšší úrovně za více než rok. Trh vyčkává hlavně na postoj Evropské centrální banky (ECB) k otázce nákupu státních dluhopisů a určitou formu podpory očekává také od americké centrální banky (Fed).
Středa 09. října 2024 Praha 06:29,New York00:29