Zprávy dne

Strana 11777

Navrhuje gynekologické ordinace i moderní vlaky. Za jejich design sbírá ocenění

23.8.2012 19:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z dílny mnohokrát oceněného průmyslového designéra Jiřího Španihela pochází nejen sedadla pro vlaky Leo Express, ale i jejich exteriér a interiér. Navrhoval také vlaky Elefant nebo Regio Panter nebo nemocniční lůžka pro Linet. Podívejte se na fotogalerii.

Sbohem zvlněným čtvercům. Microsoft poprvé po čtvrt století změnil své logo

23.8.2012 18:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Softwarová společnost Microsoft představila nové firemní logo. Po 25 letech tak chce sjednotit svůj vizuální design před uvedením série nových produktů v čele s novým operačním systémem Windows 8.

Ušetřili jsme pět milionů korun na energiích, hlásí rezort spravedlnosti

23.8.2012 18:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvu spravedlnosti se podařilo ušetřit pět milionů korun nákupem energií na kladenské energetické burze. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělila mluvčí ministerstva Petra Hrubá.

Krajská zdravotní je kvůli milionovým dluhům v insolvenci

23.8.2012 18:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ústecký krajský soud poslal ve čtvrtek do insolvence společnost Krajská zdravotní a vyhověl tak návrhu podanému společností Labská investiční. Informoval o tom server Aktuálně.cz, který zároveň připomněl kauzu manipulace s evropskými dotacemi.

Euro díky zápisu z jednání Fedu a Španělsku posiluje

23.8.2012 17:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes roste a vůči dolaru stouplo na novou nejvyšší hodnotu za sedm týdnů. Evropskou měnu podpořil zápis z posledního zasedání měnového výrobu centrální banky USA (Fed), který naznačil, že by banka mohla přistoupit k dalšímu uvolnění měnové ekonomiky. Růst eura zrychlila i zpráva, že Španělsko jedná s partnery v eurozóně o podmínkách mezinárodní pomoci.

Pražská burza nakonec v červených číslech

23.8.2012 17:56Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza kopírovala negativní vývoj na okolních trzích a zakončila tak v červených číslech. Ostře sledovány byly především akcie NWR. Společnost oznámila lepší čísla za 2Q12 oproti očekávání a titul tak zakončil přesvědčivě…

Španělsko jedná s EU o podmínkách finanční pomoci. Rozhodnutí ale ještě nepadlo

23.8.2012 17:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Další horký kandidát na finanční pomoc Španělsko o ní prý jedná s partnery v eurozóně už několik týdnů. V září se čeká intervence Evropské centrální banky, která by měla skupovat španělské dluhopisy. Čeká se také na německý Ústavní soud.

Šéf sdružení dopravců ČESMAD: Kdo může, kvůli Kalouskovi dávno tankuje v cizině

23.8.2012 17:33Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cena ropy na světových trzích stoupá. Pohonné hmoty jsou ale u nás podle šéfa ČESMAD zbytečně předražené už dlouhodobě. Kvůli vysoké spotřební dani tankuje každý autodopravce, který může, v zahraničí už dávno, tvrdí generální tajemník ČESMAD.

Brzy prodám i zbývající podíl v Exim Tours, říká zakladatel největší české cestovky

23.8.2012 17:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Už sedm cestovních kanceláří letos zkrachovalo. A podle šéfa Exim Tours Ferida Nasra to ještě asi není konec. "Letošní rok je pro prodej zájezdů hodně těžký, ale není to tím, že by lidé neměli peníze. Problémem je situace v Řecku, Eygptě a Tunisku," říká Nasr.

ČESMAD: Vysoké ceny nafty ničí hlavně malé dopravce

23.8.2012 17:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Rekordní ceny nafty těžce dopadají na tuzemské dopravce. Negativně postihují hlavně malé firmy, které nejsou schopny do smluv se zákazníky promítnout cenu paliva prostřednictvím prosazení palivových doložek. ČTK to dnes řekl mluvčí sdružení automobilových dopravců Česmad Bohemia Martin Felix.

Obchodníci: Tropická vedra výrazně zvýšila prodej piva a nealka

23.8.2012 16:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tropické teploty posledních dnů ženou vzhůru prodeje nealkoholických nápojů i piva. Spotřeba roste jak v restauracích, tak v maloobchodu. Tento týden stouply prodeje piva i nealka o desítky procent, zjistila ČTK v anketě mezi prodejci a pivovary.

S dostavbou Temelína bych nespěchala, tvrdí expertka ČSSD Alena Gajdůšková

23.8.2012 16:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Místo parní lokomotivy můžeme mít za pár let TGV nebo ještě lépe Šinkanzen, říká expertka ČSSD pro vědu a výzkum, místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková. Více pracovních míst než dostavba Temelína dokáže vytvořit mikroenergetika, tvrdí.
Středa 09. října 2024 Praha 10:27,New York04:27