Zprávy dne

Strana 11763

Ve městech se od září mění jízdní řády MHD,největší změny v Praze

27.8.2012 17:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - S koncem školních prázdnin ukončí řada velkých měst letní provoz městské hromadné dopravy a od 1. září začnou platit nové jízdní řády, většinou se vrátí více spojů. Největších změn se dočkají asi Pražané, kde bude zaveden nový systém páteřních tramvajových linek a metrobusů. O změnách informují příslušné dopravní podniky na svých webových stránkách.

ÚOHS zrušil tendr ministerstva kultury na technickou správu objektů

27.8.2012 17:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr ministerstva kultury na technickou správu objektů, potvrdil v pondělí Mediafaxu tiskový mluvčí úřadu Martin Švanda. Ministerstvo podle ÚOHS nedodrželo postup stanovený zákonem o veřejných zakázkách.

ČD rozšíří zlevněné jízdenky na další tratě, konkurenci to vadí

27.8.2012 16:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České dráhy od příštího týdne rozšíří akční nabídku zlevněných jízdenek ČD Promo na další tratě. Chtějí tak získat nové zákazníky, uvedly v tiskové zprávě. Konkurenční firma Student Agency to považuje za zneužití státních dotací k nabídce podnákladových cen na trasách, kde sama provozuje vlaky nebo autobusové spoje.

Se Slevomatem jsme spokojeni, říká jeho vlastník. Chválí i ředitele Čupra

27.8.2012 16:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Server hromadného nakupování Slevomat sice už neroste o stovky procent ročně, pro jeho vlastníky je ale stále zajímavou investicí. "Jsme s tímto projektem extrémně spokojeni," říká v rozhovoru pro IHNED.cz spolumajitel skupiny Miton (většinový vlastník Slevomatu) Ondřej Raška.

EY: Růst rozvíjejících se ekonomik letos zpomaluje, je to výkyv

27.8.2012 16:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Hospodářský růst 25 nejvýznamnějších rychle se rozvíjejících ekonomik, mezi které patří i Česko, od počátku roku zpomaluje. Podle čtvrtletní makroekonomické prognózy Ernst & Young jde ale jen o přechodný výkyv a tyto země budou i nadále motorem hospodářského růstu globální ekonomiky. Jejich HDP letos poroste průměrně o 4,9 procenta. V příštím roce by měly růst šestiprocentním tempem a v roce 2014 ještě o půl procentního bodu rychleji.

Lidé na slevových webech nejčastěji reklamují ubytování a jídlo

27.8.2012 16:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Lidé na slevových serverech nejčastěji reklamují nízkou kvalitu ubytování a jídla u pobytových voucherů, úroveň zakoupených služeb, jako je pedikúra, a levnou elektroniku. Podle odborných serverů, které slevy sledují, si zákazníci také stěžují i na špatnou komunikaci ze strany zákaznické podpory některých portálů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi slevovými servery.

Euro mírně stouplo díky nadějím na stimulační opatření

27.8.2012 16:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes mírně posílilo vůči americkému dolaru poté, co slabé údaje o podnikatelské náladě v Německu vyvolaly naděje, že největší evropská ekonomika bude více nakloněna opatřením na podporu hospodářského růstu v celé eurozóně.

Liberecký dopravní podnik prověřuje antimonopolní úřad

27.8.2012 16:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Liberec - Antimonopolní úřad prověřuje Dopravní podnik měst Liberec a Jablonec nad Nisou (DPMLJ). Zajímá se o rekonstrukci tramvajové trati, která byla financována z evropských fondů, a také o údajně nevýhodnou smlouvu dopravce se semilskou společností BusLine. Novináře o tom dnes informoval ředitel společnosti Luboš Wejnar, který je přesvědčen o tom, že podnik ani v jednom případě nepochybil.

FAO vyzvala ke koordinované akci kvůli cenám potravin

27.8.2012 16:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Stockholm - Přední zemědělští producenti ze skupiny průmyslových a rozvíjejících se zemí G20 se musí dohodnout na koordinované akci, která by zmírnila obavy ohledně růstu cen potravin. Uvedl to dnes generální ředitel Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) José Graziano da Silva. Upozornil rovněž na velké plýtvání potravinami.

Průzkum: Reklama ve střední a východní Evropě opět zrychlí růst

27.8.2012 15:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Růst investic do reklamy ve střední a východní Evropě po letošním zpomalení v následujících dvou letech opět zrychlí tempo a přiblíží se deseti procentům. Vyplývá to z prognózy agentury ZenithOptimedia, která pravidelně monitoruje světový reklamní trh.

Ředitel VZP Horák dostal odměnu 795 tisíc korun

27.8.2012 15:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Pavel Horák dostal ke svému platu také odměnu za loňský rok - a to 795 tisíc korun. Agentuře Mediafax to potvrdila členka správní rady pojišťovny Soňa Marková (KSČM).

ÚOHS: Firma Resa předkládala smyšlenou referenci, dostala pokutu

27.8.2012 15:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) chce nechat zapsat ostravskou společnost RESA - sanace a rekonstrukce, spol. s r.o. na blacklist veřejných zakázek. Údajně předkládala v jedné ze zakázek smyšlenou referenci. Dostala za to pokutu 300 tisíc korun. Pokuta zatím není pravomocná, firma se proti ní může odvolat. ČTK to řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj.
Středa 09. října 2024 Praha 18:29,New York12:29