Zprávy dne

Strana 11749

V Č. Budějovicích začíná největší český agrosalon Země živitelka

30.8.2012 04:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Na českobudějovickém výstavišti dnes začíná největší agrosalon v zemi - Země živitelka. Potrvá do úterý. Své výrobky a služby bude na 39. ročníku prezentovat 539 vystavovatelů z 21 zemí. Slavnostního zahájení se zúčastní ministr zemědělství Petr Bendl. Výrobcům kvalitních produktů budou předány certifikáty národní značky Klasa a Český výrobek. Národních dožínek v sobotu se zúčastní i prezident Václav Klaus.

E15: Ve vedení ČD zasedne ekonom Mejstřík, odejde Nebeský

30.8.2012 00:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na jedno ze dvou uvolněných míst v představenstvu Českých drah (ČD) zasedne ekonom Michal Mejstřík. Nestane se ovšem náměstkem ředitele Petra Žaludy, jeho úkolem bude starat se o dobré vztahy drah s Bruselem. Z vedení ČD ale naopak letos odejde ekonomický náměstek Michal Nebeský. Informuje o tom deník E15 a Mladá fronta Dnes (MfD).

E15: KKCG koupila projekt na výstavbu obchodního centra v Praze 6

30.8.2012 00:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka koupila projekt na výstavbu obchodního a kancelářského centra Bořislavka v Praze 6. Získala jej od švédské realitní skupiny Ikano, informuje deník E15. Kupní cenu KKCG nezveřejnila.

EKONOM: Obraz není jen náhražka za zlatou cihlu, tvrdí přední český galerista

30.8.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"I když se lidé cítí jen jako investoři, stejně by do nákupu obrazů měli dát kus sebe, své duše, své estetiky," radí přední galerista Martin Kodl. V rozhovoru pro týdeník Ekonom vypráví také o veleúspěšném strýci v Americe i českém švejkování.

Čeští investoři si oblíbili kmenové buňky. Do nového oboru dává peníze i Kellner

29.8.2012 21:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Léky na bázi kmenových buněk, které dokážou vyléčit poškozené klouby a tkáně, přitahují movité české investory. V Ostravě roste komplex laboratoří na výrobu preparátů za půl miliardy, na biotechnologie sází i Petr Kellner.

Samsung jako první ohlásil smartphone s novými Windows

29.8.2012 21:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Jihokorejský koncern Samsung Electronics ohlásil vůbec první chytrý mobilní telefon s novým operačním systémem Windows Phone 8 od společnosti Microsoft. Dnešním nečekaným oznámením na výstavě elektroniky v Berlíně tak o týden předstihl finskou Nokii, která přitom s Microsoftem na mobilních telefonech spolupracuje už zhruba rok.

Fed: Ekonomika USA v létě postupně rostla, ale na snížení nezaměstnanosti to nestačí

29.8.2012 20:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rychlost oživování ekonomické aktivity podle tzv. Béžové knihy stále nestačí na to, aby se zrychlilo tempo tvorby pracovních míst a klesla vysoká nezaměstnanost v USA. To přihrává spekulacím, že Fed na příštím zasedání v půlce září podpoří další pumpování peněz do ekonomiky.

Fed: Ekonomika USA v létě postupně rostla, průmysl slabší

29.8.2012 20:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americká ekonomika v posledních dvou měsících dál postupně rostla. Průmyslová aktivita ale v řadě oblastí zeslábla a tempo najímání zaměstnanců stagnuje. Uvedla to dnes americká centrální banka (Fed) v situační zprávě o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha.

Německo otevírá dveře expanzi větrných parků na moři

29.8.2012 20:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německá vláda schválila návrh zákona, který by měl otevřít dveře mohutné výstavbě větrných parků na moři. Část nákladů má být podle návrhu přenesena opět na spotřebitele, kteří už tak musí hradit rozvoj drahých obnovitelných…

Džungle investičních doporučení. Jak nebloudit podél slepých značek

29.8.2012 20:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Články o rozličných doporučeních k nákupu/prodeji akcií, měn a komodit patří k nejsledovanějším ve všech médiích zaměřených na investice. Jak a proč ale taková doporučení vznikají a jaká je jejich úspěšnost?

Jediný přímý spoj do USA: Travel Service začne na Floridu létat 14. listopadu

29.8.2012 19:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jedinými aeroliniemi, které mají přímý spoj mezi Českom a USA, jsou Delta Airlines. Ty provozují lety na trase Praha - New York, od poloviny listopadu s nimi však skončí. Přímý spoj do USA však nezanikne - Travel Service bude dvakrát týdně létat s Boeingem 737 - 800 mezi Prahou a Miami.

Sony představila nový tablet pod jednotným názvem Xperia

29.8.2012 18:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonská Sony představila svůj nový tablet a dala mu název Xperia, který používají její mobilní telefony vyráběné se švédskou firmou Ericsson. Společnost tím chce sjednotit mobilní zařízení pod jednotnou značkou v rámci plánu udělat ze své divize mobilních zařízení jeden z klíčových nástrojů obratu v nepříznivém trendu.
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 02:23,New York20:23