Zprávy dne

Strana 11743

Akcie v EU oslabily, trh čeká na kroky Fedu

30.8.2012 17:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na burzách v západní Evropě dnes pokračovaly v poklesu a jejich hlavní index se dostal nejníže od začátku měsíce. Podle obchodníků klesá pravděpodobnost, že americká centrální banka (Fed) v nejbližší době sáhne k novému kolu takzvaného kvantitativního uvolňování (QE), i když jasněji by mohlo být koncem týdne po schůzce centrálních bankéřů v Jackson Hole.

Negativní sentiment na světových trzích se v Praze neprojevil

30.8.2012 17:43Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Negativní sentiment na světových trzích se nijak výrazněji neprojevil na obchodování v Praze. Index PX po počátečním propadu ignoroval negativní náladu a jako jeden z mála indexů ukončil v kladných číslech. Nejvýraznějším nárůstem…

Ministr Kuba: Export potravin je slabý, pomůže zemědělcům vyvážet do třetích zemí

30.8.2012 17:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zemědělci a potravináři by měly do konce října připravit seznamy toho, co chtějí vyvážet a do kterých zemí. Agroexport se na celkovém vývozu z Česka podílí jen pěti procenty.

Kuba: MPO pomůže zemědělcům s exportem do třetích zemí

30.8.2012 17:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Ministerstvo průmyslu a obchodu pomůže českým zemědělcům s exportem zboží do třetích zemí. ČTK to dnes na agrosalonu Země živitelka řekl po jednání s představiteli agrární a potravinářské komory ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS). Obě profesní komory by měly do konce října připravit seznamy prioritních exportních komodit a zemí.

Česká firma Wikov postaví větrné elektrárny v Pákistánu. Za dvě miliardy korun

30.8.2012 17:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Wikov dodá do Pákistánu 25 kusů kompletních větrných elektráren, které vyrobí v Česku. Zahájení stavby je plánováno na leden příštího roku. Majitel firmy Martin Wichterle navíc uvedl, že v Pákistánu se chystá další řada energetických projektů, na kterých se mohou podílet české firmy.

V červenci měl zpoždění každý desátý vlak ČD

30.8.2012 16:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České dráhy (ČD) během července zaznamenaly přesnost svých spojů mírně překračující hranici 90 procent. Největší problémy měly v tomto ohledu expresy, zpoždění měl téměř každý třetí, informovaly ČD ve čtvrtek.

Olša: Česko má v Jižní Koreji výbornou image

30.8.2012 16:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká republika má v Koreji velmi dobrou pověst, což usnadňuje tuzemským exportérům vstup na tamní trh. Módní je hlavně Praha, kterou Korejci znají z tamních populárních filmů, televizních seriálů nebo reklam. Vzájemný obchod podporuje také úspěšná investice automobilky Hyundai v Nošovicích a přímé letecké spojení Prahy se Soulem, které už osm let provozuje Korean Air. V rozhovoru pro ČTK to řekl český velvyslanec v Jižní Koreji Jaroslav Olša.

Ústecký krajský soud odmítnul insolvenční návrh podaný Labskou investiční na Krajskou zdravotní

30.8.2012 15:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Krajský soud v Ústí nad Labem vydal ve čtvrtek usnesení, kterým odmítl insolvenční návrh Labské investiční, a. s., podaný na Krajskou zdravotní, a. s.. Mediafaxu to potvrdil její mluvčí Jiří Vondra.

V Českých Budějovicích začala Země živitelka

30.8.2012 15:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kolony aut se tvořily ve čtvrtek ráno v Českých Budějovicích, kde začala agrovýstava Země živitelka. U výstaviště je problematické sehnat parkovací místo, i když po poledni se situace již zklidnila, informoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

Polsko se dnes vyhnulo větším ztrátám

30.8.2012 15:46Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Polský index WIG 20 dnes ztratil 0,38 % na 2227,08 b. a na rozdíl od západoevropských trhů se dokázal vyhnout větším ztrátám a to navzdory dnešním makrodatům potvrzujícím pomalejší růst polské ekonomiky.brbrpV čele poklesu byl dnes zemědělský...

Google a spol. mají v Německu platit za zprávy na internetu

30.8.2012 15:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Internetové vyhledávače a agregátory mají v budoucnu v Německu platit tamním vydavatelstvím poplatky za zveřejnění jejich zpráv. Počítá s tím vládní návrh zákona, který ve středu schválil kabinet kancléřky Angely Merkelové…

Průměrná mzda i ve 2. čtvrtletí podle odhadů reálně klesla

30.8.2012 15:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Průměrná mzda v letošním druhém čtvrtletí stoupla meziročně o 1,8 až 3,3 procenta, vyplývá z odhadů analytiků oslovených ČTK. Reálně, tedy po odečtení inflace, ovšem výdělek podle nich poklesl až o 1,5 procenta. Data o mzdách za druhé čtvrtletí letošního roku zveřejní Český statistický úřad v pondělí 3. září.
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 04:29,New York22:29