Zprávy dne

Strana 11736

Průzkum: Nejčistší hotely jsou v Tokiu, Praha je třináctá

31.8.2012 16:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražské hotely jsou třinácté nejčistší na světě. Ukázal to průzkum portálu hotel.info. V celosvětovém porovnání obsadilo první místo na žebříčku Tokio před Varšavou a Záhřebem. Průzkumu se zúčastnilo pět milionů klientů, kteří si na portálu rezervovali ubytování.

Bernanke: Fed zasáhne na podporu ekonomiky, zná ale rizika

31.8.2012 16:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Jackson Hole - Americká centrální banka (Fed) zasáhne podle potřeby na podporu chabé ekonomiky a trhu práce, je si ale vědoma limitů a rizik spojených s dalšími nestandardními kroky v měnové politice. Řekl to dnes na každoročním sympoziu světových centrálních bankéřů v horském letovisku ve státě Wyoming šéf Fedu Ben Bernanke.

Klesající potravinová soběstačnost ČR prý ohrožuje stabilitu země

31.8.2012 16:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Potravinová soběstačnost ČR od roku 1989 a vstupu do EU neustále klesá, po letošních žních lze očekávat zdražování potravin a insolvenci zemědělských podniků. Novinářům to po jednání na Zemi živitelce v Českých…

Průzkum: Obchodníci na školní potřeby nabízejí slevy až 75 %

31.8.2012 16:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Rodiče mohou letos při nákupu školních potřeb pro své děti ušetřit až několik tisíc korun. Obchodní řetězce se totiž předhánějí ve slevách školních potřeb, které se pohybují v rozmezí od sedmi do 75 procent. Vyplynulo to z analýzy společnosti Česká distribuční, která se zaměřila na letákové slevové akce hypermarketů Interspar, Tesco a Albert.

Plzeňský Prazdroj zdraží od října pivo v průměru o tři pct

31.8.2012 15:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Plzeňský Prazdroj zdraží kvůli vyšším vstupním cenám od 1. října ceny piva, zejména lahvového. Ceny se zvýší v průměru o tři procenta a zdražení se dotkne vybraných značek a balení napříč celým portfoliem firmy, řekl dnes ČTK mluvčí největšího českého pivovaru Jiří Mareček. U nejběžnějších padesátilitrových sudů s pivem Gambrinus a Radegast zůstává zachovaná stejná cena.

Úspěšný byznys: Evropská regulace žárovek zvedá naše tržby, říká výrobce LEDek

31.8.2012 15:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z LED "žárovek" vyrobí světla na vánoční stromek, stejně jako lampu pouličního osvětlení. V opavské společnosti Mobigem mají sortiment s tisíci položkami. "Vyvážíme je po celém světě. Další růst firmy očekáváme v roce 2013," říká pro IHNED.cz její jednatel a zakladatel Radko Nauš.

Polsko zakončilo týden solidním růstem

31.8.2012 15:38Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Index WIG 20 posílil o 1,4 % na 2258,29 b.brbrpAspoň na závěr týdne si polský index mírně vylepšil bilanci a korigoval předchozí ztráty. ppPolská národní banka dnes neočekávaně zvýšila výhled pro inflaci. Polským titulům se však dařilo po...

Španělsko schválilo bankovní reformu a vznik "špatné banky"

31.8.2012 15:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělská vláda dnes schválila plán bankovní reformy, jehož hlavní součástí je očištění bank od špatných úvěrů a toxických aktiv pomocí takzvané špatné banky. Vytvoření konsolidační instituce je pro Evropskou unii podmínkou pro to, aby španělským bankám poskytla slíbenou pomoc v sumě až 100 miliard eur (2,5 bilionu Kč).

Czech Coal podal nabídky na koupi elektráren od ČEZu

31.8.2012 15:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Svoji závaznou nabídku na koupi elektráren Počerady a Chvaletice předložil prostřednictvím společnosti Vršanská uhelná Czech Coal. Ten tak v pátek reagoval na výzvu energetické skupiny ČEZ z počátku srpna k předložení nabídek.

Czech Coal podal nabídky na nákup elektráren ČEZ

31.8.2012 15:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Těžební společnost Czech Coal dnes podala závazné nabídky na koupi elektráren Počerady a Chvaletice od energetické společnosti ČEZ. Firma o tom informovala v tiskové zprávě. Částku, kterou je Czech Coal ochotný za elektrárny zaplatit, podnik nezveřejnil. Zájem o elektrárny má také Energetický a průmyslový holding (EPH).

Slovinská ekonomika prudce klesla, rostou obavy z dluhové krize

31.8.2012 14:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lublaň - Slovinská ekonomika utrpěla ve druhém čtvrtletí hluboký pokles, na němž se podepsal propad výdajů domácností a investic i pokles vývozu. Dnešní údaje slovinského statistického úřadu zvýšily obavy z toho, že země upadne do dluhové krize a bude muset požádat o finanční pomoc.

Strojírenské Vítkovice podepsaly kontrakt na dodávky pro jadernou elektrárnu v Rusku

31.8.2012 14:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Strojírenská skupina Vítkovice v Moskvě podepsala kontrakt na dodávku výměníků určených pro systém regenerace páry pro nový blok ruské jaderné elektrárny. Hodnota kontraktu přesahuje částku sedm milionů eur, informovala v pátek mluvčí firmy Eva Kijonková.
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 08:22,New York02:22