Zprávy dne

Strana 11734

Češi loni utratili za hračky skoro pět miliard korun

2.9.2012 14:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Klasické hračky pomalu ustupují do pozadí, české děti chtějí stále častěji ty elektronické a moderní. Meziročně se prodej dětských hraček na českém trhu zvýšil v loňském roce o 1,5 procenta na 4,9 miliardy korun. Tři čtvrtiny prodeje hraček tvoří zboží z dovozu, především z Asie. ČTK to řekl místopředseda Sdružení pro hračku a hru Jiří Šťastný.

Insider: Trať Rokycany - Plzeň by měl nejspíš stavět Metrostav

2.9.2012 10:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výběrové řízení na stavbu největší železniční zakázky posledních let, kterou je modernizace trati mezi Rokycany a Plzní, by měl nejspíš získat Metrostav. Nabídl prý nejnižší cenu - 3,97 miliardy korun, což odpovídá zhruba…

Japonsko plánuje razantně snížit státní výdaje, jinak mu do měsíce dojdou peníze

2.9.2012 10:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Japonská ekonomika se potýká s problémy. Vládě docházejí peníze a investoři se bojí, že stát míří k "fiskálnímu útesu". Návrh reforem ale bojkotuje opozice a tlačí premiéra do předčasných voleb.

EKONOM: Češi umějí dělat byznys, ale politici jim to kazí, tvrdí šéf Madety

2.9.2012 09:16Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Před čtyřmi lety Madeta téměř zkrachovala, pomohl jí jako anděl strážný i tehdejší ministr financí Eduard Janota, přiznává poprvé v rozhovoru pro týdeník Ekonom Milan Teplý, šéf a majitel největší mlékárenské firmy Madeta.

Francie pomůže hypoteční bance Crédit Immobilier de France

2.9.2012 05:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Francouzská vláda se dohodla na záchraně hypotečního ústavu Crédit Immobilier de France (CIF), neboť se pro něj nepodařilo najít žádného kupce. Banka, která je na prodej minimálně od května, se potýká s krizí likvidity. Není schopna obstarat levné úvěry, na nichž závisí její financování.

Stará lanovka na Sněžku jede naposled, nová pojede za rok a půl

2.9.2012 04:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Stará lanovka na nejvyšší českou horu Sněžku dnes jede naposled. Stavbaři již pracují na nové lanovce, která by se měla rozjet na jaře 2014. Do té doby se lidé dostanou na Sněžku jen pěšky. Provoz spodního úseku staré lanovky z Pece do mezistanice na Růžové hoře dnes skončí v 19:00, horní úsek nejezdí již od května.

České firmy letos odvedou na dividendách rekordních 220 mld Kč

1.9.2012 18:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České firmy letos odvedou do zahraničí na dividendách rekordních až 220 miliard korun, což je o 40 miliard více než loni. Uvedl to dnes server tyden.cz.

Evropská debata jde kvůli krizi špatným směrem, tvrdí viceguvernér ČNB Hampl

1.9.2012 17:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Eskalující finanční krize v eurozóně má nepříjemné vedlejší efekty. Neprávem upozaďuje evropskou debatu o zásadních regulatorních tématech v oblasti finančního trhu. Jedním z takových je bezpochyby diskuse o budoucí definici a roli významných finančních institucí.

Bohatí proti chudým. Jak se liší názory úspěšných od většiny, která se má hůř?

1.9.2012 14:33Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jak přemýšlejí bohatí? To je název knihy, jejíž autor Steve Siebold odhaluje čtenářům, jak moc se liší uvažování bohatých lidí a lidí s průměrným platem. Podívejte se na deset různých myšlenek deseti různých milionářů z celého světa.

Češi vloni za léky utratili skoro 17 miliard korun

1.9.2012 13:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Celkové tržby lékáren za minulý rok dosáhly částky 72,3 miliardy korun, z toho tržby za léčiva tvoří skoro 64 miliard. Pacienti nechali v lékárnách necelých 17 miliard korun, plyne ze statistik, které v sobotu zveřejnil Ústav zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) na svém webu.

Kupujte naše potraviny, vyzval Čechy Klaus. Kvůli nízké sklizni nepropadá panice

1.9.2012 12:52Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Prezident Václav Klaus navštívil tradiční agrosalon Země živitelka. Zejména na jižní Moravě patří letošní sklizeň k těm nejslabším za poslední roky. "Myslím, že není důvod propadat panice," tvrdí Klaus s tím, že by Češi měli upřednostňovat naše potraviny.

Klaus: soběstačnost klesá, lidé by měli kupovat české potraviny

1.9.2012 12:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Letošní sklizeň obilovin je podle šéfa agrární komory Jana Veleby meziročně asi o 18,5 procenta nižší. Neúroda v dalších zemích světa vede k růstu cen potravin, přičemž soběstačnost českého zemědělství klesá,…
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 08:23,New York02:23