Zprávy dne

Strana 11728

Společnost Synot si obléká nový grafický kabát, po více než 20 letech změnila logo

3.9.2012 16:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Holding Synot přichází s novým korporátním logem a po více než 20 letech tak mění svůj vizuální styl. Dosavadní logo SYNOT používal od svého založení v roce 1991, informovala agenturu Mediafax v pondělí Magda Pekařová.

Kellner a Komárek "rozstřelují" o ovládnutí celé loterijní Sazky

3.9.2012 16:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rozjíždí se souboj o získání loterijní spoelčnosti Sazka. Společnosti KKCG a PPF, které ji na půl vlastní, soupeří v neveřejné dražbě o plné ovládnutí Sazky. Informaci přinesl server Česká pozice.

ČSOB Pojišťovna: Životní pojištění žen zdraží až o 80 procent

3.9.2012 15:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ženy budou muset od 21. prosince 2012 platit za životní pojištění stejně jako muži, což v praxi bude znamenat, že se v některých případech jejich pojistka zdraží až o 80 procent. ČTK o tom informovala ČSOB Pojišťovna. Zdražení…

Škoda Vagonka dodá do Litvy již desátou vlakovou soupravu

3.9.2012 15:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Škoda Vagonka, dceřiná společnost Škody Transportation, uzavřela s litevskými drahami objednávku na již desátou dvoupodlažní elektrickou vlakovou soupravu řady 575. Celková hodnota kontraktu přesahuje dvě miliardy korun, informoval v pondělí Mediafax Filip Snášel ze společnosti Škoda Transportation.

I přes špatnou úrodu ovoce ceny destilátů v Česku dramaticky neporostou

3.9.2012 15:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vizovický výrobce ovocných destilátů Rudolf Jelínek čeká, že letos i přes pokles celého trhu zvýší prodej zhruba o deset procent. "Neomezili jsme investice do marketingu a vrací se nám naše dlouhodobá rozhodnutí," říká v rozhovoru Pavel Dvořáček, šéf Rudolf Jelínek a.s.

Poslední šance pro Microsoft a Nokii?

3.9.2012 14:38Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Zdá se, že přichází nejlepší, ale možná i poslední šance pro Microsoft a Nokii na zhatění dominance iPhonu a Androidu mezi mobilními softwary.brbrpPokud tedy středeční zveřejnění nové Lumie nepřiláká zákazníky, může to znamenat konec pro Nokii...

Investoři na pražské burze vyčkávají na další kurzotvorné informace, PX +0,3 %

3.9.2012 14:36Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza pokračuje v růstu. Aktivita investorů je však vzhledem k zavřeným americkým trhům velmi slabá. Index PX aktuálně přidává 0,26 % a pokulhává tak za ostatními evropskými trhy, jež jsou taženy vzhůru především těžebním…

MMR vypsalo miliardový tendr na systém zajišťující čerpání dotací

3.9.2012 14:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) vypsalo tendr na nový monitorovací systém, který bude od roku 2014 zajišťovat čerpání peněz z evropských fondů. Předpokládaná hodnota zakázky je bez daně z přidané hodnoty 944 milionů korun. ČTK to dnes zjistila z úřadu. Nastavení vypsaného tendru schválila vláda v červenci. Kvůli nedostatkům v čerpání dotací pozastavila letos Evropská komise Česku na několik měsíců jejich proplácení.

Schodek rozpočtu vzrostl v srpnu na 67 miliard korun, je o 20 miliard nižší než vloni

3.9.2012 14:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Deficit státního rozpočtu vzrostl během srpna na 67 miliard korun, informovalo v pondělí agenturu Mediafax ministerstvo financí. Schodek se tak meziročně snížil o více než 20 miliard korun, na DPH se vybralo o 1,6 procenta více než vloni.

ČEZ čeká další nabídky na elektrárny v září a říjnu

3.9.2012 14:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Energetická společnost ČEZ očekává nabídky na koupi pětice svých uhelných elektráren v průběhu září a na začátku října, sdělila dnes ČTK mluvčí společnosti Barbora Pulpánová. Kromě Chvaletic a Počerad nabízí ČEZ k prodeji také elektrárny Dětmarovice a Tisovou společně s Mělníkem III.

Počet nezaměstnaných ve Francii přesáhl hranici tří milionů

3.9.2012 13:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Počet nezaměstnaných ve Francii už přesáhl hranici tří milionů. V rozhovorech s médii to potvrdilo několik tamních politiků. Čerstvá čísla budou k dispozici až v příštích dnech, už v červenci ale ke třem milionům mnoho nechybělo. Podle listu Le Figaro bylo přes tři miliony nezaměstnaných ve Francii naposledy v roce 1999.

Karel Janeček: Regulace elektronického obchodování je hloupost. Trhy nepoloží

3.9.2012 13:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Když elektronický systém společnosti RSJ udělá chybu, nahraje tím akorát jejím konkurentům. Burzu to ale nijak neovlivní, vysvětluje předseda dozorčí rady RSJ Karel Janeček. Podle něj by se proto regulace měla zaměřit spíše na palčivý morální hazard.
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 12:25,New York06:25