Zprávy dne

Strana 11722

Společnost Pramet upozornila na výskyt falzifikátů částí obráběcích strojů na českém trhu

4.9.2012 16:44Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na výskyt falzifikátů součástek obráběcích strojů na českém trhu upozornila v úterý Strojírenská společnost Prament Tools. Zatímco většina strojírenských podniků v současné době bojuje s výskytem napodobenin zejména na asijských trzích, Pramet se aktuálně setkává s padělky na trhu tuzemském.

Aktivita v americkém průmyslu klesla nejníže za tři roky

4.9.2012 16:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Aktivita v americkém zpracovatelském průmyslu klesala v srpnu třetí měsíc po sobě a její index se propadl nejníže za více než tři roky, tedy od konce ekonomické recese. Firmy přitom přijaly minulý měsíc nejméně zaměstnanců od konce roku 2009. Sdělil to dnes institut ISM, který sleduje ekonomickou aktivitu na základě anket u nákupních manažerů amerických firem.

PK: Rostoucí cena vepřového zřejmě zdraží masné výrobky

4.9.2012 16:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Masné výrobky kvůli rostoucí ceně vepřovém masa a vyšším výrobním nákladům podle Potravinářské mory (PK) zřejmě podraží. Nárůst cen pečiva nedávno avizovali také pekaři, protože mouka po letošní špatné úrodě obilí podle odhadu Svazu průmyslových mlýnů podraží až o čtvrtinu.

Kalouskovy úspory zaplatí hlavně zaměstnanci a důchodci. Vláda může i přitvrdit

4.9.2012 16:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Spotřeba domácností byla nižší, než ministerstvo financí očekávalo. Chybí zhruba 17 miliard korun, se kterými počítalo. Tuto mezeru zaplatí zaměstnaní a důchodci, a to vyšším zdaněním příjmů a nižším růstem důchodů. Přitom ještě neprošly zákony, které mají státu přinést další peníze.

Dienstbier míní, že problematiku exekucí je třeba řešit

4.9.2012 16:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - O problematice většího dohledu nad exekucemi je potřeba nejen vést debatu, ale především ji začít efektivně řešit, poznamenal dnes stínový ministr spravedlnosti ČSSD a prezidentský kandidát Jiří Dienstbier. Jeho strana toto téma akcentuje v kampani před krajskými a senátními volbami, sněmovní klub ČSSD také podpoří změny, se kterými Senát vrátil poslancům s problematikou spojený vládní návrh novely insolvenčního zákona a občanského soudního řádu.

ECM na pokraji zániku: Věřitel pověřený reorganizací navrhuje likvidaci předluženého developera

4.9.2012 16:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dluhy developera ECM jsou vyšší, než kolik činí hodnota majetku firmy. Zatímco hodnota ECM se pohybuje kolem jedné miliardy, věřitelé přihlásili pohledívky za devět miliard. Akcionáři, tedy i hlavní majitel a zakladatel Milan Janků, tak nedostanou z prodeje firmy ani korunu.

SOCR: Podíl čerstvého a rozpékaného pečiva zůstává na trhu stejný

4.9.2012 16:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prodej čerstvého pečiva se po začátku platnosti nové vyhlášky o označení rozpékaných výrobků v obchodech nezvýšil. Novinářům to dnes řekl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Zdeněk Juračka. Poměr prodeje obou druhů pečiva se v posledním měsíci podle průzkumu Svazu mezi obchodníky nezměnil.

MF plánuje, že příští rok stoupnou daňové příjmy na 783 mld. Kč

4.9.2012 16:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo financí plánuje, že v příštím roce na daních stát vybere 783 miliard korun, tedy o deset miliard více, než plánoval pro letošek. Přes 558 miliard korun by měl získat státní rozpočet, přes 208 miliard rozpočty měst,…

Stavitel výškových budov na Pankráci ECM je na pokraji zániku

4.9.2012 15:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Developerské společnosti ECM Real Estate Investments (ECM) stavící výškové budovy v Praze na Pankráci hrozí definitivní zánik. Společnost Astin Capital Management jako soudem pověřený zhotovitel reorganizačního plánu v něm navrhuje rozprodej majetku ECM a likvidaci firmy. ČTK to dnes zjistila z insolvenčního rejstříku. Dluhy realitní firmy jsou v řádu miliard korun. Městský soud v Praze teď musí svolat schůzi věřitelů, která o reorganizačním plánu rozhodne.

Rychlost registru vozidel se zvyšuje, chyby přesto přetrvávají

4.9.2012 15:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Rychlost odbavení žadatelů o změny v centrálním registru vozidel se pomalu zvyšuje. Nový systém se ale stále potýká s celou řadou chyb a je nadále pomalejší než ten původní, který fungoval do konce června. ČTK to dnes řekl vedoucí dopravněsprávních agend pražského magistrátu Josef Mihalík s odvoláním na statistiky počtu vyřízených žádostí. Data ministerstva dopravy udávají podstatně optimističtější růst rychlosti systému.

Polsko po nerozhodném úvodu zamířilo do záporu

4.9.2012 15:36Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
WIG 20 oslabil o 0,73 % na 2248,48 b.brbrpPolský index se v průběhu dne držel v blízkosti hodnoty včerejšího závěru. Po zveřejnění zámořských dat však následoval globální vývoj a zakončil v záporu.brMezi rostoucími tituly nejvíce vynikla BRE...

Počet mladých uživatelů mobilního internetu se letos zdvojnásobil

4.9.2012 15:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet mladých uživatelů internetu v mobilech se letos až zdvojnásobil. Uživatelé do 29 let přitom tvoří přes třetinu všech zákazníků, kteří se přes telefon připojují k internetu. Vyplývá to z informací operátorů.
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 14:21,New York08:21