Zprávy dne

Strana 11706

Hlasy ze střední Evropy: Je třeba vyřešit krizi eura a věnovat se důležitějším věcem

6.9.2012 20:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jednotná měna je stále silná a v pořádku. Krizi způsobuje hlavně zadlužení mnoha států. Podle účastníků Ekonomického fóra v polské Krynici je potřeba obrátit pozornost k reformám. Skutečný problém je totiž nízká konkurenceschopnost zemí.

Neobvyklá sázková kancelář dává miliardy na charitu. V loterii vítězí komunity

6.9.2012 20:22Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
U sázková kanceláře Postcode Lottery nevyhrávají jednotlivci, ale rovnou celé komunity. Navíc polovina příjmů loterie míří na dobročinné účely. V Nizozemsku tato loterie vzbudila neobvyklý zájem, a proto se rozhodla k expanzi.

Čína si je vědoma svých ekonomických slabin, hledá teď "harmonii"

6.9.2012 19:16Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Čínští představitelé na 22. ekonomickém fóru v polské Krynici překvapivě přiznali velké domácí hospodářské problémy. Zřejmě i proto současné ekonomické otázky nespojovali s komunistickou ideologií.

Benzin znovu zdraží. Může za to Amerika a dražší biopaliva

6.9.2012 18:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Už tak rekordní ceny benzinu znovu vzrostou. Mohou za to prudce rostoucí ceny paliv na rotterdamské burze, které míří vzhůru, i když cena evropské ropy Brent stagnuje. Pohonné hmoty zdraží i kvůli vyšší ceně biosložek, které musejí petrolejáři povinně do benzinu a nafty přidávat.

Šéf Komerční banky: Příští měsíce slabší nečekám. Krize žádá kreativní řešení

6.9.2012 18:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Henri Bonnet v exkluzivním rozhovoru pro server Patria.cz potvrdil, že banka bude i nadále vyplácet na dividendách 60 procent zisku. Přestože si je vědom rizik plynoucích ze slábnoucích ekonomik.

Nákupem dluhopisů ECB krizi nevyřeší, upozorňují Němci

6.9.2012 17:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín/Londýn - Nákupy státních dluhopisů, k nimž se chystá Evropská centrální banka (ECB), nejsou trvalým řešením krize. Řekl to německý ministr hospodářství Philipp Rösler, podle něhož zůstává prioritou prosazení strukturálních reforem. Ministr tak hodnotil rozhodnutí ECB zahájit nový program pomoci zadluženým zemím. Prospěch z nového programu by měly mít především Itálie a Španělsko.

Forbes: Řetězec Makro v Česku rozjede síť večerek

6.9.2012 17:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obchodní řetězec Makro v ČR zakládá sít večerek Můj obchod, na základě franšízové licence je budou provozovat většinou vietnamští majitelé. Do konce září by se měl zeleno-oranžový nápis Můj obchod rozsvítit na dvaceti pobočkách, konkurovat má hlavně prodejnám jako je Žabka. Informuje o tom zářijové vydání magazínu Forbes.

Euro po zveřejnění plánu nákupu dluhopisů ECB roste

6.9.2012 17:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes posiluje v reakci na oznámení programu nákupu dluhopisů Evropskou centrální bankou. Euro se však stáhlo z dvouměsíčního maxima vůči dolaru, protože prezident banky Mario Draghi neposkytl žádné nové informace, o kterých by se na trzích doposud nemluvilo.

Heineken dostal za zelené pivo pokutu 50 tisíc korun

6.9.2012 16:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Společnost Heineken ČR klamala zeleným pivem ze Starobrna spotřebitele, rozhodla ve správním řízení Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Pivovar jej dobarvoval nejen proklamovaným bylinným výluhem, ale také likérem…

CzechTourism: Zisky z cestovního ruchu v České republice rostou

6.9.2012 16:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dobré výsledky vykázal během prvního pololetí letošního roku cestovní ruch v Česku. Během sledovaného období dosáhl příjmů v objemu 68,4 miliardy korun, což představuje meziroční růst o 12,7 procenta, informovala ve čtvrtek agentura CzechTourism.

Fortuna odkládá rozjezd on-line pokeru. Plány jí zkřížila novela loterijního zákona

6.9.2012 16:33Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Novela zákona o loteriích podlamuje kolena mnoha provozovatelům on-line pokeru. Regulace se ale objevuje ve více zemích Evropy a snižuje tak počet aktivních hráčů na trhu. V Česku navíc vyprchal efekt úspěchu pokerového hráče Martina Stazska.

Pojišťovny: Živly v létě způsobily desítky tisíc škod za miliardu

6.9.2012 16:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Řádění živlů, které zasáhlo v letních měsících téměř celou zemi, způsobilo klientům největších tuzemských pojišťoven desítky tisíc škod za celkem více než miliardu korun. Bouřky, vichřice, krupobití a lokální záplavy napáchaly pojistné události hlavně na rodinných domech, největší škody ale utrpěli zemědělci. Protože nejvíce škod nastalo počátkem července, většinu z jejich celkového počtu již pojišťovny vyřešily.
Čtvrtek 10. října 2024 Praha 22:24,New York16:24