Zprávy dne

Strana 11699

Nečas: Musíme mít deficit pod tři procenta HDP, bez balíčku to nejde

9.9.2012 13:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Předseda ODS a premiér Petr Nečas soudí, že daňový balíček je slušným politickým kompromisem, který je pro Česko nutný. Musíme mít deficit pod tři procenta hrubého domácího produktu, bez tohoto balíčku to nejde, prohlásil předseda vlády v nedělní diskuzi České televize Otázky Václava Moravce.

Putin vyloučil obchodní válku s EU kvůli vyšetřování Gazpromu

9.9.2012 13:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Vladivostok - Ruský prezident Vladimir Putin popřel spekulace o možné obchodní válce s Evropskou unií kvůli jejímu vyšetřování možného zneužití dominantní pozice na trhu s plynem v zemích střední a východní Evropy ruským plynárenským monopolem Gazprom. Důvodem vyšetřování je podle něj krize v eurozóně. Evropská komise oznámila vyšetřování Gazpromu na počátku tohoto týdne a mezi státy, kterých se vyšetřování týká, je i Česká republika.

Banky jsou Achillovou patou Evropy, říká zakladatel Saxo Bank

9.9.2012 12:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V rámci setkání spolku klasických liberálních intelektuálů a ekonomů Mont Pelerin Society do Prahy zavítal i zakladatel a spoluvlastník Saxo Bank Lars Christensen. Přinášíme jeho komentář k bankovnímu sektoru.

Zakladatel Saxo Bank: On-line obchody? Banky se můžou poučit z Facebooku

9.9.2012 11:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V rámci setkání spolku klasických liberálních intelektuálů a ekonomů Mont Pelerin Society do Prahy zavítal i zakladatel a spoluvlastník Saxo Bank Lars Christensen. Přinášíme jeho komentář k budoucnosti on-line obchodování.

EKONOM: Přichází jiný svět, než jsme znali, tvrdí Jan Fischer

9.9.2012 10:22Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jan Fischer by jako prezident chtěl politiky přivést k dohodě o reformách. V rozhovoru pro týdeník Ekonom říká, že samotné úspory nejsou program. Česko, stejně jako celý západní svět, podle něho zaspalo nástup 21. století a je nejvyšší čas začít s tím něco dělat.

Podnikatel Arnault prý kvůli milionářské dani chce jiné občanství

8.9.2012 11:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Nejbohatší Evropan Bernard Arnault, vlastník koncernu zaměřeného na výrobu luxusního zboží LVMH, prý usiluje o získání belgického občanství. Píše o tom dnes belgický tisk. Francouzský miliardář by se změnou státní příslušnosti mohl vyhnout placení milionářské daně, kterou plánuje zavést francouzský prezident François Hollande. Podle jeho návrhu by pro lidi s příjmy nad milion eur měla platit daňová sazba 75 procent.

Lufthansa znovu létá, odbory přes dohodu hrozí dlouhou stávkou

8.9.2012 09:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Provoz největší evropské letecké společnosti Lufthansa se po páteční 24hodinové stávce palubního personálu v Německu vrátil téměř k normálu. Podle webu aerolinií bylo dnes zrušeno jen 15 převážně dálkových letů. Spojů s Prahou se žádný výpadek dotknou nemá.

Kožený prý nemá co dočinění s penězi, jež chce harvardský holding

8.9.2012 09:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Kontroverzní finančník českého původu Viktor Kožený podle obhajoby nemá nic společného s 22 miliony dolarů (asi 431 milionů korun) z prodeje luxusní horské chaty v Aspenu ve státě Colorado, jichž se u newyorského soudu domáhá…

Evropská komise má nový plán, jak zatočit s nezaměstnaným Jihem

8.9.2012 09:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco v Německu nebo Rakousku hledají firmy v některých oborech marně zaměstnance, v jihoevropských krizových státech je bez práce až každý čtvrtý. Nový informační systém, který chce spustit Evropská komise, to má změnit.

Brněnský startup si vzal příliš velké sousto. Vysněnou službu musí uvolnit postupně

8.9.2012 07:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Startup CUPtech z Brna se snaží vyvinout program, který z grafického podkladu vytvoří hotovou webovou stránku. Jenže mladý tým brzy zjistil, že vývoj softwaru je pro něj časově a hlavně finančně dost náročný. Musel tedy učinit zásadní rozhodnutí.

Čínský prezident Chu vyzval k udržení míru a stability v Asii

8.9.2012 03:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Vladivostok (Rusko) - Čínský prezident Chu Ťin-tchao dnes na úvod dvoudenního summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) v ruském Vladivostoku vyzval všechny země asijsko-pacifického regionu k zachování míru a stability. Poukázal tak podle agentury AFP na územní spory v oblasti.

Akcie v USA po údajích o nezaměstnanosti vzrostly, euro posílilo

7.9.2012 22:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Akcie ve Spojených státech na závěr týdne pokračovaly v růstu na nejvyšší hodnotu za čtyři roky a zažily nejlepší týden od června. Náladu na trhu ovlivnila zpráva o vývoji nezaměstnanosti, která byla slabší, než se čekalo, což vyvolala naději, že centrální banka USA (Fed) příští týden přijme nová opatření na podporu ekonomického růstu.
Pátek 11. října 2024 Praha 02:32,New York20:32