Zprávy dne

Strana 11665

Svaz obchodu má zákaz prodeje alkoholu za neadekvátní

14.9.2012 20:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Úplný zákaz prodeje a nalévání tvrdého alkoholu nad 20 procent na celém území Česka vyhlášený dnes ministerstvem je neadekvátní. ČTK to řekl prezident Svaz obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Zdeněk Juračka. Obchodní řetězce nicméně okamžitě začaly tvrdý alkohol z prodeje stahovat.

Juncker: Kypr má vážné problémy, musí urychlit jednání s věřiteli

14.9.2012 20:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Nikósie - Problémy Kypru jsou natolik vážné, že vláda v Nikósii musí urychlit jednání o čerpání pomoci se zástupci takzvané trojky mezinárodních věřitelů, tedy Evropské unie, Evropské centrální banky (ECB) a Mezinárodního měnového fondu (MMF). Uvedl to dnes předseda takzvané Euroskupiny Jean-Claude Juncker. Kypr doplácí na provázanost své ekonomiky s Řeckem.

Akcie v USA pokračují v růstu, Apple je na dalším rekordu

14.9.2012 18:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily obchodování dalším růstem, který byl ještě reakcí na čtvrteční oznámení tamní centrální banky (Fed) zahájit třetí vlnu takzvaného kvantitativního uvolňování měnové politiky (QE3). Hlavní indexy už ale přidávaly mnohem méně než ve čtvrtek, vybrané tituly ale posouvaly roční maxima. Akcie Applu přitom vystoupily na další historické maximum.

Šéf strojařů Zemánek: Je nutné mít vyvážený pohled, ale blokovat obchod s Čínou je špatné

14.9.2012 18:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
České strojírenství zažívá rekordní rok, k čemuž mu pomáhá i rostoucí trh v Číně. Ten je pro české strojaře velmi důležitý a podle šéfa svazu strojařů Petra Zemánka je proto špatné narušovat obchodní vztahy s touto zemí.

Akcie v EU díky Fedu zpevnily, optimismus ale vyprchává

14.9.2012 18:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na hlavních burzách v západní Evropě zakončily týden růstem. Pomohlo jim k němu především čtvrteční rozhodnutí měnového výboru americké centrální banky (Fed) zahájit na podporu ekonomiky v USA třetí vlnu takzvaného kvantitativního uvolňování měnové politiky (QE3). Hlavní indexy se tak dostaly na nový rekord za posledních 14 měsíců, optimismus ale začal v závěru obchodování zvolna vyprchávat.

Dolar po rozhodnutí Fedu klesl k euru nejníže za čtyři měsíce

14.9.2012 18:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Americký dolar na závěr týdne klesá vůči většině předních měn a k euru se propadl nejníže za čtyři měsíce. Může za to čtvrteční oznámení centrální banky USA (Fed), která se rozhodla podpořit ekonomiku novými stimulačními opatřeními. K jenu však dolar stoupl kvůli spekulacím, že by japonské úřady mohly proti růstu jenu zasáhnout.

FED na pražské burze rozpoutal rally

14.9.2012 18:03Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza zažila páteční rally, když americká centrální banka včera večer nakonec přistoupila k dalšímu kolu kvantitativního uvolňování. Prodloužila platnost minimální úrokové sazby do roku 2015 a oznámila nákupy dluhopisů vázaných…

Lotyšsko v předstihu splatilo část úvěru od MMF

14.9.2012 17:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Riga - Lotyšsko předčasně splatilo část úvěru, který si na začátku finanční krize vzalo od Mezinárodní měnového fondu (MMF) a zemí Evropské unie. Ministerstvo financí uvedlo, že země už tak velkou finanční pomoc nepotřebuje. Lotyšsko si v roce 2008 vzalo úvěr 7,5 miliardy eur (asi 183,3 miliardy Kč).

Výluky na tratích Jablonecka budou dva měsíce

14.9.2012 17:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tanvald (Jablonecko) - Náhradní autobusy budou dva měsíce jezdit místo vlaků na železnici na Jablonecku. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) bude od pondělí na dvou tratích nejprve odstraňovat nebezpečné stromy, které by mohly v zimě způsobit nehody vlaků. V říjnu na to naváže zhruba měsíční oprava části tratě mezi Smržovkou a Tanvaldem. ČTK to dnes řekl mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Pravidelný týdenní komentář k trhu

14.9.2012 16:34Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Uplynulý týden se nesl ve znění rozhodování německého ústavního soudu ohledně evropského záchranného fondu ESM a ve znění dalšího kola měnového uvolňování (tzv. QE3) amerického FEDu. Ve středu německý ústavní soud prohlásil námitky…

UBS kvůli svému makléři málem zkrachovala, tvrdí obžaloba

14.9.2012 16:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Bývalý makléř největší švýcarské banky UBS Kweku Adoboli bez souhlasu nadřízených tolik riskoval, že málem způsobil krach banky. Před soudem v Londýně to uvedla obžaloba, která se snaží prokázat, že Adoboli je zodpovědný za to, že banka přišla riskantními transakcemi až o 2,3 miliardy dolarů (asi 42,9 miliardy Kč). Adoboli už dříve řekl, že se necítí vinen.

S otevřením tunelu Blanka chce Praha na magistrále semafory

14.9.2012 15:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - S otevřením tunelového komplexu Blanka v roce 2014 chce Praha zároveň na magistrále ve směru od dálnice D1 do centra zprovoznit asi pět semaforů a přechodů pro chodce. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Josef Nosek (ODS). Praha zkoušela během srpna, jak se na provozu na magistrále projeví semafor na hranici Nuselského mostu a Legerovy ulice. Podle Noska se semafor osvědčil a nezhoršil plynulost dopravy.
Pátek 11. října 2024 Praha 20:24,New York14:24