Zprávy dne

Strana 11664

Ceny bytů stále klesají, jejich prodej ožívá. Zdražují naopak domy a pozemky

16.9.2012 12:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lidé, kteří s koupí bytu dlouho váhali, už přestali čekat. Poptávka po bydlení oživuje už několik měsíců. Byty i přesto dál zlevňují. Například ceny nových bytů v Praze klesly meziročně o 3,4 procenta, u starších bytů ještě více.

Minčič: Nechci být cynikem, ale toto neštěstí pomůže narušit černý trh s alkoholem

15.9.2012 18:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Metanolová aféra pomůže v boji proti černému trhu, říká první náměstek ministra financí Ladislav Minčič. Ministerstvo zvažuje, že během několika let začne používat kolky, které už nepůjde zfalšovat.

Ředitel společnosti Golem Finance: Bytů je k mání dost a kupující je dnes ve výhodě

15.9.2012 16:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nižší ceny nemovitostí, rekordně nízké sazby hypoték, konkurenční boj bank a převis nabídky realit nad poptávkou. Podle šéfa makléřské společnosti Golem Finance Libora Ostatka je nyní nejlepší čas k nákupu. Jeho tvrzení se přitom opírá i o indexy dostupnosti a návratnosti bytů, jejichž spolutvůrcem je jeho firma.

ČSSD znovu navrhuje snížení spotřební daně na benzín a motorovou naftu

15.9.2012 16:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Sociálně demokratičtí poslanci v čele s předsedou hospodářského výboru Milanem Urbanem znovu oprášili myšlenku na snížení spotřební daně u benzínu o 1,5 korun a o 2,5 koruny u nafty. Kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) návrh ve středu posoudí, dlouhodobě se však k těmto snahám staví skepticky.

Strojaři jsou s veletrhem v Brně spokojeni. Padl rekord v počtu vystavovatelů

15.9.2012 16:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě navštívilo téměř 1 900 vystavovatelů ze 32 zemí, polovina z nich byla ze zahraničí. Klíčovým tématem byla Indie a příležitosti, které nabízí českým podnikatelům. Do Brna proto přijelo více než 100 firem jen z této země.

Faber: Být Bernankem, odstoupím. Na úkor skupinky likviduje americkou ekonomiku

15.9.2012 11:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Za krizi jsou zodpovědní "tiskaři peněz", tvrdí známý americký investor Marc Faber. "Máme-li krizi celého západního světa, máme ji proto, že vláda pohltila víc jako polovinu ekonomik. Je to rakovina, která bere lidem svobodu", říká.

Firma SouthOil chce na východě Čech hledat plyn a ropu

15.9.2012 11:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hradec Králové - Společnost SouthOil chce v hradeckém a Pardubickém kraji hledat zemní plyn a ropu. Firma již požádala o vytýčení území k průzkumu a vyhledávání konvenčních ložisek ropy a plynu. Území, o nějž firma usiluje, má rozlohu 1341 čtverečných kilometrů. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

Stát léta zanedbával problém a teď trestá výrobce, stěžuje si šéf likérky Rudolf Jelínek

15.9.2012 10:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pokud bude prohibice trvat týdny, řada firem zkrachuje, říká v rozhovoru pro IHNED.cz ředitel vizovické likérky Pavel Dvořáček. "Zahraniční partneři nám volají, co se to děje. Obnovit důvěru bude trvat roky," dodává šéf společnosti Rudolf Jelínek.

Obchodní řetězce do rána stáhly všechen tvrdý alkohol z regálů

15.9.2012 10:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Velké obchodní řetězce do rána stáhly všechen tvrdý alkohol z regálů a zablokovaly prodej alkoholu v pokladních systémech. Vyplývá to z dnešního vyjádření řetězců pro ČTK. Některé řetězce na stažení alkoholu nasadily noční směnu. Většina obchodníků, podle jejich vyjádření, zažila ještě večer kontrolu policie, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a hygieniků.

Akcie v USA uzavřely dalším růstem, pomáhají nové kroky Fedu

14.9.2012 22:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie uzavřely týden dalším růstem, který byl stále ještě reakcí na nová stimulační opatření, k nimž ve snaze pomoci ekonomice přistoupila americká centrální banka (Fed). Index S&P 500 je pouze asi šest procent pod historickým maximem, zatímco index Nasdaq Composite posunul maximum za posledních téměř 12 let. Na devizových trzích dál klesal dolar.

Tesco: Je to chaos. Zakrýváme regály, přeprogramovat pokladny nám bude trvat hodiny

14.9.2012 21:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obchody Tesco lahve s alkoholem z prodejní plochy stahují jen na požádání policie, jinak je pouze zakrývají a blokují jejich prodej v pokladních systémech. Trvat to bude hodiny, říká mluvčí. Ekonomické dopady zatím vůbec neřeší, dodává.

Prohibice je kontraproduktivní. Kdo alkohol chce, sežene ho jinde, tvrdí Svaz obchodu

14.9.2012 20:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zákaz prodeje tvrdého alkoholu jen podpoří garážový prodej, tvrdí prezident Svazu obchodu. Obchodní řetězce okamžitě začaly stahovat lahve z prodeje.
Pátek 11. října 2024 Praha 22:26,New York16:26