Zprávy dne

Strana 11657

IW: Růst německé ekonomiky příští rok zpomalí kvůli dluhové krizi

17.9.2012 15:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Tempo růstu německé ekonomiky v příštím roce v důsledku dluhové krize v eurozóně zpomalí na 0,7 procenta z letošního jednoho procenta. Předpověděl to dnes německý institut pro hospodářský výzkum IW.

Víkend bez alkoholu způsobil hostinským i desetitisícové ztráty

17.9.2012 15:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Hostinští a provozovatelé barů sčítají ztráty za první víkend bez tvrdého alkoholu, jehož prodej a nalévání zakázalo ministerstvo zdravotnictví kvůli otravám metylalkoholem. Některé podniky nařízení stálo i desítky tisíc korun na tržbách, dalších provozoven se naopak příliš nedotklo. Vyplývá to z ankety ČTK mezi provozovateli restaurací a barů. Nejvíce nařízením trpí provozovatelé koktejlových barů.

Cestovní skupina Fischer Karla Komárka koupila eTravel

17.9.2012 15:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Cestovní skupina Fischer, kterou vlastní investiční skupina KKCG Karla Komárka, koupila internetového prodejce zájezdů eTravel.cz. Cenu transakce kupující nezveřejnil. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Temelín odstaví kvůli závadě na generátoru první blok

17.9.2012 14:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jaderná elektrárna Temelín odstaví v noci na úterý kvůli závadě průchodky generátoru na tři dny první blok. K síti jej opět připojí v noci na pátek, řekl v pondělí agentuře Mediafax mluvčí elektrárny Marek Sviták.

ČTÚ chce snížit poplatek za mobilní volání na polovinu

17.9.2012 14:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český telekomunikační úřad (ČTÚ) chce od příštího roku snížit mezioperátorský poplatek za volání do mobilních sítí na polovinu. Z nynějších 55 haléřů by měl klesnout na 27 haléřů. Uvedl to v návrhu opatření pro veřejnou konzultaci na svém webu.

Zamrazilová: Ke snižování sazeb je třeba přistupovat opatrně

17.9.2012 14:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - K dalšímu snižování základních úrokových sazeb by měla Česká národní banka přistupovat opatrně, neboť měnová politika je už dost uvolněná. V rozhovoru s agenturou Dow Jones Newswires to řekla členka bankovní rady ČNB Eva Zamrazilová. Centrální banka má nyní základní úrok na historickém minimu 0,50 procenta.

Soud povolil vyplatit věřitelům Sazky dalších 260 mil. Kč

17.9.2012 14:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Městský soud v Praze povolil insolvenčnímu správci zkrachovalé Sazky Josefu Cupkovi vyplatit věřitelům dalších zhruba 260 milionů korun. ČTK to dnes zjistila z Insolvenčního rejstříku. Už v červnu soud v takzvaném prvním částečném rozvrhu souhlasil s výplatami věřitelům ve výši 874 milionů korun.

Obchodníci přicházejí kvůli prohibici denně o mil. Kč na tržbách

17.9.2012 14:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemské obchody přicházejí kvůli prohibici denně o desítky milionů korun. Zákaz prodeje lihovin tvrdě dopadá hlavně na specializované obchody s alkoholem. Svaz obchodu a cestovního ruchu zatím celkový odhad ztrát nemá k dizpozici, řekl ČTK prezident SOCR Zdeněk Juračka.

V Temelíně na tři dny odstaví první výrobní blok

17.9.2012 14:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Temelín (Českobudějovicko) - Energetici dnes v noci odstaví první blok jaderné elektrárny Temelín. Při kontrolách během zvyšování výkonu reaktoru po plánované odstávce, jež skončila v pátek, byla zjištěna netěsná průchodka mezi generátorem a jedním ze tří zapouzdřených vodičů. ČTK to řekl mluvčí elektrárny Marek Sviták. K síti by měl být blok opět připojen v noci na pátek.

CZ Biom kritizuje akční plán státu pro biomasu

17.9.2012 14:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České sdružení pro biomasu CZ Biom kritizuje přístup státu k tomuto obnovitelnému zdroji energie. Akční plán pro biomasu pro období 2012 až 2020, který minulý týden schválila vláda, je podle CZ Biom slabý a málo ambiciózní. Nejasnosti provázejí zejména budoucí podporu biomasy, sdělilo dnes ČTK CZ Biom.

Čína kvůli vyrovnávacím clům podala k WTO stížnost na USA

17.9.2012 14:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking/Ženeva - Čína podala ke Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost na Spojené státy. Peking se tímto postupem snaží prokázat, že nový americký zákon o vyrovnávacích clech, kterým Američané bojují proti exportním subvencím v cizině, odporuje pravidlům světového obchodu. Čína stížnost podala jen pár hodin po tom, co Washington sdělil, že na Čínu podá rozsáhlou obchodní stížnost za její podporu vývozu aut.

Likérka Drak plánuje ventily proti opětovnému plnění lahví

17.9.2012 14:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zavedení zpětných ventilů znemožňujících opětovné naplnění všech balení alkoholu s objemem nad 1,5 litru plánuje likérka Drak. Vedení společnosti o tom informovalo v pondělí ve snaze očistit své jméno v souvislosti s případy nelegálně vyrobeného alkoholu.
Sobota 12. října 2024 Praha 00:20,New York18:20