Zprávy dne

Strana 11641

Lufthansa spojí evropské lety do nové nízkonákladové firmy

19.9.2012 19:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Největší německá letecká společnost Lufthansa založí novou nízkonákladovou značku, do níž sloučí většinu svých domácích a evropských linek a aktivity dceřiného nízkonákladové přepravce Germanwings. Nová firma zahájí provoz od počátku příštího roku, sdělil dnes přepravce.

Brusel chce, aby Praha zakázala export alkoholu z ČR

19.9.2012 19:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropská komise žádá po České republice, aby zakázala export tvrdého alkoholu ze země. Podle komise ale je zcela na českých úřadech, jak budou věc řešit. Praha však podle ní musí Brusel a ostatní členské země informovat.

Návrh na jednodušší a levnější vyvlastňování je před schvalováním

19.9.2012 18:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Poslanci dnes propustili do závěrečného čtení vládní novelu zákona o vyvlastnění, která má zjednodušit a zlevnit vyvlastňování pozemků například při výstavbě silnic a dálnic. Podle vlády můžou úspory vyplývající z této změny představovat miliardy korun ročně. Poslanci by měli tento návrh schvalovat ještě na své současné schůzi.

Sněmovna asi zakáže hlasitou reklamu v televizi pod pokutou

19.9.2012 18:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Během příštího roku by v Česku mohl platit zákaz hlasité reklamy v televizním vysílání. Za jeho porušení by hrozila pokuta až pět milionů korun. Počítá s tím poslanecká novela, kterou dnes Sněmovna poslala do závěrečného kola…

Poslanci souhlasí s novelou zákona o spotřebních daních, zdraží cigarety i tabák

19.9.2012 18:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Spotřební daň na cigarety zřejmě vzroste v následujících dvou letech o 15 haléřů na kus, zvýší se také zdanění doutníků a výrazně stoupne i daň z tabáku ke kouření. Počítá s tím novela zákona o spotřebních daních, která ve středu prošla v Poslanecké sněmovně do třetího čtení.

ČT: Bauhaus v Brně může po rozhodnutí NSS otevřít

19.9.2012 18:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Žaloby proti takzvaným stavebním certifikátům autorizovaných inspektorů nebudou řešit soudy, ale stavební úřady. Rozhodl tak Nejvyšší správní soud v Brně (NSS), uvedla dnes Česká televize (ČT). Verdikt soudu by mohl zásadně ovlivnit například situaci okolo hobbymarketu Bauhaus v brněnských Ivanovicích, který zatím nemohl otevřít kvůli rozhodnutí Městského soudu v Praze.

Americké akcie oživily z dvoudenního poklesu

19.9.2012 18:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování smazaly počáteční ztráty a oživily z dvoudenního poklesu. Investory povzbudily příznivé statistické údaje z amerického sektoru bydlení.

Zákon zavádějící energetické štítky vyvolal smíšené reakce

19.9.2012 17:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Novela zákona, která zavádí označování budov energetickými štítky a pravidla pro postupné zvyšování energetických standardů budov, budí na realitním a stavebním trhu smíšené reakce. ČTK zjistila, že firmy pohybující se kolem…

Forbes: Majetek 400 nejbohatších Američanů stoupl o 13 procent

19.9.2012 17:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Čistá hodnota majetku 400 nejbohatších Američanů za poslední rok stoupla o 13 procent na 1,7 bilionu USD (32,4 bilionu Kč). V průměru na jednoho to činí rekordních 4,2 miliardy USD (80 miliard Kč). Seznamu nejbohatších Američanů, který zveřejnil časopis Forbes, již 19. rokem za sebou vévodí Bill Gates, zakladatel softwarového gigantu Microsoft.

Ve čtvrtek začne výluka vlaků z Prahy do Neratovic

19.9.2012 17:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Od čtvrtečního rána přestanou na trati mezi Prahou a Neratovicemi jezdit vlaky. Výluka na opravované trati bude trvat od 8:35 do pondělí 24 září. Rychlíky a osobní vlaky budou nahrazeny autobusovou dopravou s výjimkou úseku mezi Vršovicemi a hlavním nádražím. V tiskové zprávě to dnes uvedly České dráhy.

Průzkum: Američané vydali na opravy iPhonů šest miliard dolarů

19.9.2012 17:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Američané za opravy poškozených telefonů iPhone od roku 2007, kdy je společnost Apple uvedla na trh, zaplatili celkem 5,9 miliardy dolarů (113 miliard Kč). Zjistila to ve svém průzkumu společnost SquareTrade, která zajišťuje garanční opravy spotřební elektroniky.

ÚOHS bude zřejmě moci zmírnit pokuty účastníkům kartelových dohod

19.9.2012 16:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Úřad pro ochranu hospodářského soutěže zřejmě bude moci ze zákona snížit pokuty firmám za účast v kartelových dohodách, pokud by o ní poskytly informace. Snížení pokuty až na polovinu přináší novela, která do zákona zavádí takzvaný program shovívavosti. Schválila to dnes sněmovna v senátní verzi, tedy s přesněji vymezenými podmínkami pro snížení sankce. Novelu nyní dostane k posouzení prezident.
Sobota 12. října 2024 Praha 08:23,New York02:23