Zprávy dne

Strana 11628

Eurozóna chce zvýšit záchranný fond na dva biliony eur

23.9.2012 11:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Eurozóna plánuje zvýšení kapacity záchranného fondu ESM na dva biliony eur (téměř 50 bilionů korun) ze současných 500 miliard eur (asi 12,5 bilionu korun). Informuje o tom dnes německý týdeník Der Spiegel. Více peněz má pokrýt případné potřeby Itálie a Španělska, které se během krize v eurozóně dostaly do velkých problémů.

Vysouzená miliarda Applu nestačí. Chce víc peněz i zákaz prodeje Samsungu Galaxy v USA

23.9.2012 09:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Samsung musí Applu kvůli zneužití patentu zaplatit miliardu dolarů, rozhodl v srpnu soud. S tím Samsung nesouhlasí, a požádal proto o nové líčení. Jenže další soud chce také Apple. Ten požaduje ještě 707 milionů dolarů a dokonce úplný zákaz prodeje telefonů Samsung Galaxy v USA.

EU potřebuje břidlicový plyn, řekl polský "zelený" ministr

23.9.2012 05:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Evropská unie potřebuje k oživení své upadající ekonomiky a zaměstnanosti levný břidlicový plyn, protože s politikou vysokých cen energie se z nynější krize nedostane. Nové zdroje relativně čisté energie by jí zároveň pomohly odpoutat ekonomický růst od zvyšování emisí skleníkových plynů. Řekl to v telefonickém rozhovoru s agenturou Reuters polský ministr životního prostředí Marcin Korolec.

Kama: Naše pletené čepice nosili olympionici i bývalý ruský prezident Medveděv

22.9.2012 17:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rodinná firma Kama si na krizi nestěžuje. "Náš byznys se stabilizoval," říká Jiří Pertl. Podle něj je pořád vidět, že kvalita vítězí. Nyní se společnost chce opět víc zaměřit na český trh.

Firma Metaldyne dnes otevřela na Brněnsku závod za sto milionů kč

22.9.2012 16:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Zbýšov (Brněnsko) - Společnost Metaldyne, která vyrábí součástky pro automobilový průmysl, dnes otevřela ve Zbýšově na Brněnsku nový závod. Jeho vybudování přišlo na sto milionů korun. Zaměstnání, zejména na obráběcí technice,…

Vláda projedná zavedení slev na mýtném, mohou dosáhnout až 13 procent

22.9.2012 14:12Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dopravcům na zpoplatněných úsecích českých komunikací se zřejmě finančně uleví. Vláda ve středu projedná nařízení, které jim umožní - v závislosti na jejich odvodech na mýtném - čerpat až 13procentní slevy z původní sazby.

Antidepresiva pro smutné kočky a běhací pásy pro psy. Na zvířecí mazlíčky krize nedopadá

22.9.2012 13:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lidé utrácejí víc, než kdykoli dřív. To ovšem platí jen pro zboží určené pro domácí zvířata. Na odbyt jdou nejvíc prémiové značky a luxusní zboží. Do oboru se tlačí i klasické farmaceutické firmy jako je německý Bayer.

Domácnostem v Ústí n. L. a okolí postupně obnovují dodávky tepla

22.9.2012 11:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Trmice (Ústecko) - Dodávky tepla pro Ústí a okolí se daří postupně obnovovat. Během dneška by měla být rozvodná soustava plně funkční. ČTK to dnes řekl mluvčí společnosti ČEZ pro severní Čechy Ota Schnepp. Bez tepla bylo na 30.000 domácností od středečního večerního požáru v teplárně v Trmicích na Ústecku.

Česká firma chce nanotechnologií čistit vodu v Asii. Má šanci na grant z Bruselu

22.9.2012 11:23Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firma od Kladna objevila, jak čistit vodu v bazénech bez použití chloru. Čištění pomocí nanočástic oxidu titaničitého a slunečního světla má testovat i na pesticidy zamořených vodních plochách ve Vietnamu a Malajsii.

Ze stodoly do celého světa: Česká firma LAC šetří firmám miliony a sklízí úspěchy

22.9.2012 09:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V prvním roce podnikání měli zakladatelé firmy LAC jen dvoutisícovou tržbu, nyní už se pohybuje nad 300 miliony korun. Na strojírenském veletrhu v Brně navíc firma dostala cenu poroty - čestné uznání v soutěži Zlatá medaile za své energeticky úsporné pece.

EKONOM: Česko bude platit za líné jižany až 350 miliard korun

22.9.2012 08:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Příspěvek Prahy do záchranného fondu Eurozóny může podle propočtů týdeníku Ekonom činit až 350 miliard korun. Ale až po přijetí eura. Euroval tak může v budoucnu znamenat velkou zátěž pro české veřejné finance.

Americké akcie smazaly zisky a končily bez větších změn

21.9.2012 22:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie v závěru týdne ve slabém obchodování nakonec smazaly dnešní mírné zisky a hlavní indexy skončily téměř beze změn. Investory během dne povzbuzovaly zprávy o reformních přípravách Španělska na podání žádosti o mezinárodní pomoc. Technologickému trhu pomohl růst akcií společnosti Apple, která dnes začala prodávat novou verzi telefonu iPhone.
Sobota 12. října 2024 Praha 16:29,New York10:29