Zprávy dne

Strana 11613

Cíle automobilky Hyundai ohrožuje slabá poptávka v Evropě

25.9.2012 17:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Düsseldorf - Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor pociťuje slabou poptávku na evropském trhu. Možná proto bude nucena upravit své prodejní cíle. Uvedl to výkonný ředitel evropské divize společnosti Allan Rushforth v rozhovoru pro německý list Handelsblatt.

Vláda posoudí rozpočtový přesun 1,3 miliardy korun na pomoc lidem v hmotné nouzi

25.9.2012 17:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) bude na letošek potřebovat na výplatu dávek pomoci v hmotné nouzi 1,3 miliardy korun nad původní plán. O přesun peněz v rámci své rozpočtové kapitoly požádá ministr Jaromír Drábek (TOP 09) sněmovní rozpočtový výbor, apel ve středu posoudí vláda.

Unipetrol znovu dováží přes Družbu, budoucnost však nejasná

25.9.2012 17:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dovoz ropy do České republiky přes ruský ropovod Družba se od druhé poloviny roku oproti prvnímu pololetí začal zvyšovat. Hlavní dovozce, Unipetrol však stále sjednává dodávky po jednotlivých měsících a budoucí využití Družby zůstává nejasné. Na říjen má již Unipetrol dodávky z Ruska objednány, o ropě na další měsíce s obchodníky vyjednává, sdělil dnes ČTK mluvčí Unipetrolu Mikuláš Duda.

Zámořské indexy přišly o úvodní zisky a zamířily do záporu

25.9.2012 16:59Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pÚvod na amerických akciových trzích probíhal v pozitivním duchu. Podporou pro tamní akcie byla především makroekonomická data. Zatímco index výrobní aktivity richmondského Fedu vzrostl nad očekávání, ukázalo se, že i spotřebitelská důvěra je na velmi...

Z nevýrazné seance nakonec těžily banky, PX +0,4 %

25.9.2012 16:51Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza v úterý prošla další klidnou seancí. Index PX sice v průběhu dopoledne ztrácel, nicméně druhá polovina dne přinesla příznivý obrat a index PX zakončil 0,4 % v plusu. Úvodní negativní vývoj lehce ovlivnila slova šéfky MMF,…

FOTO: Horkovzdušný balon ve tvaru tužky je pro mě noční můrou, říká výrobce

25.9.2012 16:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výjimečná ve svém oboru je brněnská firma Kubíček Ballons. V Česku se výrobou horkovzdušných balonů totiž žádná jiná společnost nezabývá. V Evropě pak má konkurenty pouze v Anglii, Španělsku a Německu.

Vietnamské večerky jako zlatý důl. Po Makru přichází s nabídkou franšíz další firma

25.9.2012 16:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Stovky malých prodejen, kde jsou sice dobré ceny a dlouhá otevírací doba, ale úprava a styl zakázníka odrazuje. To je cílem už druhého konceptu franšíz, který se nyní objevil na trhu. Po velkoobchodech Makro chce "zkrášlit" malé obchody Daily Fresh Stores.

Komisař EU: Německo musí omezit subvence obnovitelným zdrojům

25.9.2012 16:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Kolín nad Rýnem - Německo musí omezit překotně rostoucí náklady subvencování drahých obnovitelných zdrojů, jinak neúnosně přetíží spotřebitele. Řekl to dnes evropský komisař pro energetiku Günther Oettinger. "Zelená" přirážka k účtům lidí za elektřinu, která jde do kapes majitelům větrných a solárních elektráren, bude podle něj v příštích letech výrazně růst a brzy by mohla představovat až třetinu ceny energie.

Brusel navrhuje Česku neproplatit na dotací 25 miliard korun, částka ale může klesnout

25.9.2012 16:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kvůli chybám při čerpání dotací a nedostatečné kontrole navrhuje Evropská komise Česku neproplatit asi miliardu eur, tedy 25 miliard korun. České úřadu budou jednat o zníšení této částky a navíc je možné částku vyčerpat na náhradní projekty.

EK navrhuje Česku škrtnout 25 mld. Kč, částka ale může klesnout

25.9.2012 16:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Po auditech v tuzemských dotačních programech dospěla Evropská komise (EK) k předběžnému návrhu neproplatit Česku kvůli různým chybám při čerpání dotací asi miliardu eur, tedy zhruba 25 miliard korun. Jednání s komisí ale budou…

Japonský Daikin buduje v Plzni výzkumné centrum za 300 milionů Kč

25.9.2012 16:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Největší evropský výrobce pokojových klimatizačních jednotek, Daikin Plzeň, vybuduje do roku 2014 za 300 milionů korun vývojové centrum pro Evropu. Částečný rozběh provozu je plánován už na únor 2013. Do dvou let přijme 75 výzkumníků…

Spotřebitelská důvěra v USA stoupla na sedmiměsíční maximum

25.9.2012 16:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Spotřebitelská důvěra ve Spojených státech se v září vyšplhala na sedmiměsíční maximum díky většímu optimismu Američanů ohledně situace na trhu práce a budoucího vývoje příjmů. Vyplývá to z dnešní zprávy organizace Conference Board.
Neděle 13. října 2024 Praha 00:13,New York18:13