Zprávy dne

Strana 11612

Realitní podnikání má upravit nový zákon. Makléře už by nemohl dělat kdokoliv

25.9.2012 20:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zástupci čtyř ministerstev našli společnou řeč. Z pěti návrhů řešení, na jejichž základě by měly vzniknout legislativní změny v oblasti podnikání realitních kanceláří, se shodli na jednom - vytvoření speciálního zákona o realitním podnikání.

Poslanci zamítali opoziční návrhy, dál se dostal jen zákon o loteriích a pojišťovnictví

25.9.2012 19:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na úterní schůzi poslanci zamítli senátní novelu, která by zrušila souhlas obou rodičů s lékařským ošetřením, i novelu zavádějící přísnější tresty za přestupkovou recidivu. Do druhého čtení pustili novelu zákona o loteriích a novelu zákona o pojišťovnictví, která zakáže nerovné zacházení s pohlavím.

Britské banky jsou ochotny vzdát se role při určování sazby Libor

25.9.2012 19:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Britská bankovní asociace (BBA) je připravena vzdát se zodpovědnosti za stanovování klíčové mezibankovní sazby Libor, pokud ji o to požádají regulační orgány. Ty by měly tento týden představit změny u sazby Libor po skandálu kolem podvodných manipulací s touto sazbou.

Sazby pojištění pro ženy a muže se sjednotí, ženy mají platit víc

25.9.2012 19:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České pojišťovny a penzijní fondy zřejmě budou muset ještě před koncem letošního roku sjednotit sazby pojištění pro ženy a muže u nově uzavíraných smluv. Pro ženy to bude znamenat, že budou platit vyšší pojistné. Sjednocení sazeb má přinést vládní novela zákonů o pojišťovnictví, kterou dnes Sněmovna v prvním čtení podpořila. K dalšímu schvalování se má vrátit za měsíc po projednání předlohy ve výborech rozpočtovém a zdravotnickém.

Spojené státy podle EU nepřestaly subvencovat Boeing

25.9.2012 18:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ženeva - Evropská unie předložila Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost, ve které obvinila Spojené státy, že nepřestaly poskytovat subvence domácímu výrobci letadel Boeing. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Restauratéři jsou proti 60 denní lhůtě ke zjištění kvality alkoholu

25.9.2012 18:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Asociace hotelů a restaurací (AHR) nesouhlasí s návrhem 60 denní lhůty, který zřejmě restaurace a obchody dostanou na to, aby si sehnaly doklady o nezávadnosti svého nakoupeného alkoholu, jinak jej budou muset zničit. AHR to dnes sdělila ČTK. Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) návrh ve středu předloží vládě mezi opatřeními, jak zmírnit nyní platící úplný zákaz prodeje tvrdého alkoholu.

Poslanci překvapivě poslali do druhého čtení novelu zákona o loteriích z pera ústeckých zastupitelů

25.9.2012 18:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poslanecká sněmovna na svém úterním jednání překvapivě nezamítla novelu zákona o loteriích, kterou vypracoval Ústecký kraj, a to i přes to, že k ní vládní koalice zaujala negativní stanovisko. K zamítnutí totiž koalice potřebovala 73 hlasů z přítomných 145 poslanců, pro zamítnutí hlasovalo jen 69.

Americké akcie mírně rostou, růst tlumil Caterpillar

25.9.2012 18:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie v první polovině dne mírně rostly a investoři jsou před koncem čtvrtletí optimističtí. Náladu zvedly příznivé dílčí zprávy z ekonomiky, růst naopak tlumil zhoršený výhled zisku předního amerického průmyslového výrobce Caterpillar.

Šéf ECB Draghi hájil v Německu plán nákupů dluhopisů

25.9.2012 18:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Šéf Evropské centrální banky Mario Draghi se dnes s německou kancléřkou Angelou Merkelovou shodli na nutnosti dalších reforem, které by posílily konkurenceschopnost zemí eurozóny a obnovily důvěru investorů. Draghi pak před skeptickým německým publikem důrazně hájil plán ECB na nákupy dluhopisů zadlužených zemí eura.

Západoevropské akcie stouply díky údajům z USA

25.9.2012 18:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie dnes posílily poté, co příznivé hospodářské údaje ze Spojených států zmírnily obavy investorů ohledně vývoje světové ekonomiky. Panevropský index FTSEurofirst 300 se podle provizorních údajů zvýšil o 0,4 procenta a uzavřel na 1119,82 bodu.

V Turecku budou jezdit vlaky na český pohon. Velký byznys tu dělá i ČEZ nebo Zentiva

25.9.2012 17:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco Evropu a USA trápí krize, Turecko loni rostlo nejrychleji po Číně. To do země láká i české firmy. Škoda Transportation sem dodává pohon pro elektrické lokomotivy za dvě miliardy korun, ČEZ tu buduje vodní a větrné elektrárny.

Kurz eura oživil z počátečního poklesu

25.9.2012 17:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Kurz evropské měny dnes odpoledne posílil a oživil z počátečního propadu k dolaru na téměř dvoutýdenní minimum. Pokles vyvolala zpráva, že právníci Evropské centrální banky (ECB) a německé Bundesbanky zkoumají legálnost programu nákupů státních dluhopisů. Euro později podpořil postoj činitelů ECB a příznivé údaje z americké ekonomiky.
Neděle 13. října 2024 Praha 00:14,New York18:14