Zprávy dne

Strana 11606

Opravdu znáte turecké hospodářství? Vyzkoušejte si, co o něm víte

26.9.2012 18:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Turecká ekonomika rychle roste a země láká i české firmy. V zábavně-ekonomickém kvízu si můžete vyzkoušet, co o tomto "mostě mezi Evropou a Asií" víte. Kolik otázek z deseti se vám podaří zodpovědět správně?

Pražská burza dnes zažila pořádnou jízdu dolů

26.9.2012 17:55Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Výprodeje na evropských trzích dnes nabraly obrátky. Ztráty se během dne rozšířily na 2% a pražská burza nebyla výjimkou. Výtky ke kvantitativnímu uvolňování se množí, když prezident Philadelphského Fedu v úterý řekl, že QE3 nebude…

Sněmovna podpořila lepší postavení klientů spotřebitelských úvěrů

26.9.2012 17:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna v prvním čtení podpořila vládní novelu zákona o spotřebitelském úvěru, která má za cíl zlepšit postavení klientů u spotřebitelských úvěrů. Novela zavádí například možnost odstoupit od smlouvy do 14 dnů bez sankce, zakazuje používání směnek a šeků či volání na předražené telefonní linky. Zákon, který by měl platit od příštího roku, míří do rozpočtového výboru.

Geotermální elektrárnu může mít v budoucnosti každé městečko, říká šéf Entergeo

26.9.2012 17:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
První elektrárna, která vyrábí proud pomocí zemského tepla z pětikilometrových vrtů, by v Česku mohla stát u Semil nebo Tanvaldu. Záměr firmy Entergeo nyní posuzuje ministerstvo životního prostředí.

Sněmovna zrušila možnost vyvlastnění nemovitostí kvůli těžbě

26.9.2012 17:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vlastníci domů a pozemků nad ložisky nerostných surovin, zejména uhlí, se už zřejmě nebudou muset obávat, že jim těžařská firma kvůli těžbě jejich majetek vyvlastní. Sněmovna v závěrečném čtení schválila novelu horního zákona, která možnost vyvlastnění kvůli těžbě ze zákona vypouští. Návrh ještě musí posoudit Senát a podepsat prezident republiky.

Euro kvůli pokračujícím obavám o budoucnost Španělska oslabuje

26.9.2012 17:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes opět oslabuje k dolaru i jenu. Na evropskou měnu stále tlačí obavy o budoucnost Španělska, ke kterým se přidává i růst výnosů španělských dluhopisů.

Vyvlastnit pozemek by mělo být pro stát lehčí. Vlastník už nebude moci namítat proti ceně

26.9.2012 16:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jednodušší a rychlejší vyvlastňování pozemků například při stavbě dálnic má zajistit novela, kterou schválili poslanci. Dosud měl vyvlastňovaný jistotu, že získá náhradu nejméně 420 korun za čtvereční metr.

SANEP: Lidé jsou nejvíce spokojeni s autobazarem AAA Auto

26.9.2012 16:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Autobazar AAA Auto dosáhl nejlepšího hodnocení v oblasti důvěryhodnosti, spokojenosti s vozem, kvalitou obsluhy, služeb autobazaru, spokojenosti s reklamacemi, pestrosti nabídky vozů, podávání užitečných informací a nabídkou finančních služeb. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP.

Gustav Slamečka zřejmě rezignuje na post šéfa ČD Cargo. Vyhne se tak odvolání

26.9.2012 16:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Šéf Českých drah Petr Žaluda deníku E15 prozradil, že má pro případ odchodu Gustava Slamečky z pozice ředitele ČD Cargo připraveno řešení. Slamečka už je dlouhou dobu kritizován za špatné hospodaření nákladního dopravce.

Poslanci schválili vznik Státního pozemkového úřadu

26.9.2012 16:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna dnes schválila vládní návrh zákona o vzniku Státního pozemkového úřadu, který má od příštího roku nahradit Pozemkový fond a síť pozemkových úřadů. Kabinet si od změny slibuje úspory administrativních nákladů a agend. Předloha míří k posouzení do Senátu.

Šéf ČD Cargo v říjnu rezignuje

26.9.2012 16:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Předseda představenstva nákladního železničního dopravce ČD Cargo Gustav Slamečka se chystá odstoupit z funkce. Rezignovat by měl začátkem října, uvedl dnes s odvoláním na dva zdroje deník E15. O odchodu prý už jednal s generálním ředitelem mateřských Českých drah Petrem Žaludou.

Sněmovna schválila jednodušší a levnější vyvlastňování pozemků

26.9.2012 16:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna dnes v závěrečném čtení schválila vládní novelu, která má za cíl zjednodušit a zlevnit vyvlastňování pozemků například pro výstavbu silnic a dálnic. Novela podle ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského rozděluje proces vyvlastnění na samotné vyvlastnění a na proces náhrady za vyvlastňovanou nemovitost. Novelu nyní dostane k projednání Senát.
Neděle 13. října 2024 Praha 04:26,New York22:26