Zprávy dne

Strana 11595

Audit: Španělské banky by mohly potřebovat až 59 miliard eur

28.9.2012 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělské banky budou v případě naplnění nejhoršího scénáře ekonomického vývoje potřebovat dodatečný kapitál v sumě 59,3 miliardy eur (1,5 bilionu Kč). Ukázaly to výsledky nezávislého auditu 14 velkých španělských bank, které dnes zveřejnila konzultační společnost Oliver Wyman.

Americké akcie klesají, investoři vybírají čtvrtletní zisky

28.9.2012 18:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie v první části dnešního obchodování klesaly a investoři si na konci čtvrtletí vybírali zisky ze silného letního růstu. Trh oslabily nové ekonomické údaje z USA a před zveřejněním výsledků zátěžových testů španělských bank převládá nejistota.

Evropské akcie kvůli vybírání čtvrtletních zisků silně klesly

28.9.2012 18:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie dnes smazaly počáteční zisky dosažené díky plánům španělské vlády a klesly o více než jedno procento. Investoři si v závěru čtvrtletí vybírali zisky z letního vzestupu.

Itálie, Řecko a Albánie podpořily výstavbu plynovodu TAP

28.9.2012 17:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Vládní činitelé Itálie, Řecka a Albánie podepsali rámcovou dohodu na podporu výstavby plynovodu Trans-Adriatic Pipeline (TAP) z Ázerbájdžánu přes jižní Balkán do Itálie. Evropa tím učinila další dílčí krok ke zmírnění své závislosti na dovozu ruského plynu. Dohoda zvýšila šance TAP proti konkurenčnímu projektu Nabucco West, s nímž soutěží o to, kdo začne jako první dodávat do Evropy plyn od Kaspického moře.

Euro pokračuje v růstu díky optimismu ohledně Španělska

28.9.2012 16:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes opět posilovalo vůči dolaru poté, co plány španělské vlády na úsporný rozpočet a hospodářské reformy zmírnily obavy z dluhové krize v eurozóně. Podle investorů tyto plány položily dobrý základ pro žádost Španělska o finanční pomoc.

Renault nečeká rychlé oživení evropské poptávky po autech

28.9.2012 15:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Evropský automobilový trh možná zůstane ještě určitou dobu v útlumu. Poptávka po automobilech by se mohla vrátit na předkrizovou úroveň teprve za tři až pět let. Uvedl to dnes provozní ředitel francouzské automobilky Renault Carlos Tavares.

Čtvrtletní zisk Nike klesl kvůli vyšším nákladům

28.9.2012 15:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Beaverton - Čistý zisk největšího světového výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike v prvním finančním čtvrtletí klesl o 12 procent na 567 milionů dolarů (11 miliard Kč) kvůli růstu nákladů. Tržby se však v období od června do srpna zvýšily o deset procent na 6,67 miliardy dolarů.

V Praze se na pulty obchodů a do barů vrací tvrdý alkohol

28.9.2012 14:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tvrdý alkohol se vrací do regálů obchodů i na pulty pražských barů. Některé podniky už dnes ve státní státek bez problémů nabízely široký sortiment lihovin s tím, že jde o zboží vyrobené do letošního roku. Jinde je naopak zřejmý nedostatek jasných informací a obchodníci si dávají čas s plným obnovením prodeje podle nových pravidel až do pondělního rána.

Výluka pražského metra A probíhá bez dopravních komplikací

28.9.2012 14:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Třídenní výluka linky A pražského metra probíhá bez dopravních komplikací, cestující využívají náhradní tramvaje a autobusy. Potřebné informace se lidé mohou dovědět na zastávkách hromadné dopravy. ČTK to řekla mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Slovenská vláda podpořila zrušení rovné daně z příjmů

28.9.2012 13:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Bratislava - Slovenská vláda dnes podpořila návrh na zrušení rovné daně z příjmů ve výši 19 procent, kterou země zavedla v roce 2004 jako jedno z opatření na přilákání zahraničních investorů. Od ledna příštího roku stoupne firmám po schválení materiálu parlamentem sazba daně na 23 procent, bude tak nejvyšší v regionu. Nadstandardní příjmy lidí stát zase zdaní 25 procenty, ostatní občané budou ze svých výdělků nadále platit daň 19 procent.

Francie plánuje zvýšení daní pro podniky a bohaté

28.9.2012 12:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Francouzská vláda dnes schválila návrh rozpočtu pro příští rok, který počítá s výrazným zvýšením daní pro podniky a bohaté. Rozpočtový schodek by měl podle návrhu klesnout na tři procenta hrubého domácího produktu z letošních 4,5 procenta.

Audi začala do sportovních modelů montovat naftový motor

28.9.2012 12:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Německý prémiový výrobce Audi poprvé použil ve svých sportovních modelech označovaných písmenem S naftový motor. V terénním modelu SQ5 použije šestiválcový turbodiesel o výkonu 313 koní. Automobilka to oznámila na autosalonu v Paříži.
Neděle 13. října 2024 Praha 10:17,New York04:17