Zprávy dne

Strana 11593

Eurozóna si chce za každou cenu udržet Řecko. Země dostane peníze, i když neplní podmínky

30.9.2012 14:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecko sice neplní podmínky pomoci, pro Evropu je ale důležitější, aby země zůstala v eurozóně, a proto zemi pošle další peníze ze záchranného balíku. Za to ale budou muset řečtí zákonodárci schválit další reformy.

Podílové fondy vydělávají, akciové přinesly až dvouciferné zisky

30.9.2012 14:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Naprostá většina domácích podílových fondů letos vydělala. Ziskové jsou zejména akciové fondy, které jsou v průměru v plusu o více než 12 procent. Téměř osmiprocentní jsou i výnosy dluhopisových fondů. Průměrná výkonnost peněžních fondů se blíží dvěma procentům. ČTK to zjistila z databáze serveru Penízenavíc.cz k 21. září 2012.

Řecko dle německých médií dostane další půjčku od věřitelů

30.9.2012 14:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Řecko obdrží další splátku ze slíbené mezinárodní pomoci i přes vyšší rozpočtový schodek a pomalý pokrok v reformách, protože eurozóna nechce, aby ji Řecko opustilo. Informovaly o tom o víkendu německé časopisy Wirtschaftswoche a Focus s odvoláním na zdroje z euroskupiny a Evropského parlamentu.

Zisk maďarského MOL se výrazně propadl. Ropná firma musí propustit 700 zaměstnanců

30.9.2012 13:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Maďarská ropná a plynárenská skupina MOL plánuje reorganizaci společnosti, v níž propustí na sedm stovek lidí. Důvodem je rychle klesající čistý zisk společnosti, který se ve druhém čtvrtletí meziročně propadl o 99 procent v přepočtu na 62 milionů korun.

Jako vratku daně za alkohol MF plánuje kredit na daň z příjmu

30.9.2012 13:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obchodníkům, kteří budou muset zlikvidovat svůj legálně pořízený alkohol, protože včas neseženou potvrzení o jeho nezávadném původu, bude stát kompenzovat zaplacenou spotřební daň kreditem na budoucí daň z příjmu. V televizní…

Kalousek: Navýšení spotřební daně na alkohol je dobrý nápad, musí k němu sáhnout ale i ostatní země

30.9.2012 13:11Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Navýšení spotřební daně za alkohol je správnou ideou, smysl ale bude mít jen tehdy, pokud by k němu sáhly i okolní evropské země, tvrdí ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Řekl to v nedělních Otázkách Václava Moravce.

Rozpočtový schodek Španělska včetně pomoci pro banky bude 7,4 pct

30.9.2012 13:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Schodek veřejného rozpočtu Španělska letos včetně započtení pomoci pro bankovní sektor bude činit 7,4 procenta hrubého domácího produktu. Bez pomoci pro banky dosáhne 6,3 procenta HDP, jak vláda původně plánovala. Uvedl to o víkendu ministr financí Cristóbal Montoro.

Hostinští i obchodníci dostanou vratku daně za alkohol formou kreditu na daň z příjmů

30.9.2012 12:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Při nucené likvidaci alkoholu, u kterého se nepodaří do 60 dnů doložit původ, dostanou obchodníci nebo hostinští daňovou kompenzaci formou kreditu na odvod daně z příjmů. V České televizi to v neděli řekl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Bendl: Kontrola kvality potravin by měla být pod jedním resortem

30.9.2012 12:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Celý řetězec kontroly kvality potravin od jejich výroby, distribuce a prodej by měl mít na starosti pouze jeden resort, a nikoliv rezorty zemědělství a zdravotnictví jako dosud. Zjednodušení kontroly by vedlo k lepší kvalitě dozoru, řekl v dnešním pořadu Partie televize Prima ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) s tím, že jeho ministerstvo v tomto duchu připravuje zákon o potravinách.

Výlovy na jihu Čech začaly, rybáři očekávají průměrný výnos

30.9.2012 12:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Sezona podzimních výlovů rybníku v jižních Čechách v těchto dnech začala. Jejím vrcholem bude patrně výlov Rožmberka u Třeboně na Jindřichohradecku, který pravidelně sledují tisícovky lidí. Rybáři v regionu očekávají průměrný výnos srovnatelný s loňským rokem, vyplývá z ankety ČTK.

EKONOM: Manažery a podnikatele důchodová reforma nezajímá

30.9.2012 12:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ačkoli má penzijní reforma vyhovovat lidem s vysokými příjmy, podnikatele, manažery nebo bývalé politiky zatím moc nepřitahuje, jak ukázala anketa týdeníku Ekonom mezi nimi.

Na koleje Plzeňského kraje vyjede nový motorák RegioShark

30.9.2012 10:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na třech tratích v Plzeňském kraji začne od pondělí jezdit nová motorová jednotka RegioShark. Vlak dostal název podle přední části soupravy, která připomíná tlamu žraloka, informovala Mediafax mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.
Neděle 13. října 2024 Praha 10:17,New York04:17