Zprávy dne

Strana 11579

Česká mincovna nabízí individuální investice do zlata od 200 korun měsíčně

2.10.2012 16:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cena troyské unce zlata v Londýně je ve srovnání s loňským rekordem přibližně o 140 dolarů níže. V posledních týdnech ale začala znovu růst. I drobní investoři je mohou nyní nakoupit přes nový investiční a spořicí portál ČM AURUM, který spustila Česká mincovna.

Český rozpočet stojí domácí násilí zhruba 1,3 miliardy ročně, tvrdí studie

2.10.2012 16:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česko by mohlo mít ve svém státním rozpočtu až o 1,3 miliardy korun více, kdyby se lépe zaměřilo na prevenci domácího násilí na ženách. Tvrdí to studie, kterou v úterý na senátní konferenci zveřejnilo občanské sdružení proFem.

Elitex slévárna v Týništi n. Orlicí končí, propustí přes 100 lidí

2.10.2012 16:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Týniště nad Orlicí (Rychnovsko) - Společnost Elitex slévárna v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku končí a propustí 113 lidí. Firma zaměstnancům dluží mzdy. ČTK to dnes řekl ředitele hradeckého krajského úřadu práce Martin Horák. Sídlo firmy Elitex slévárna je ve Zlíně, firma je od roku 2009 v úpadku a má povolenou reorganizaci. S úřadem práce firma nekomunikuje.

KKCG bude financovat krachující Pilsen Steel, zaměstnanost zachová

2.10.2012 16:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Investiční skupina miliardáře Karla Komárka KKCG uzavřela dnes se společností Pilsen Steel úvěrovou smlouvu na financování provozu plzeňských hutí a kováren. Podnik s 900 lidmi, který od konce června nevyráběl a měl přerušené…

Nejcennější značkou světa je Coca-Cola. Rychle ji ale dohání Apple

2.10.2012 15:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na post nejcennější značky světa se rychle dere společnost Apple. Vedoucí příčku si ale stále ještě drží Coca-Cola. Z evropských značek se do první desítky nedostala žádná. Nejlépe jsou na tom ve druhé desítce německé automobilky Mercedes-Benz a BMW.

Juračka: Licence na prodej lihovin by se měla vztahovat i na víno

2.10.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zvažované zavedení koncesí na prodej alkoholu by se mělo vztahovat kromě lihovin i na víno. Pivo by mělo mít výjimku. ČTK to řekl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka. Uchazeči o licenci by podle návrhu svazu měli splňovat několik podmínek, mimo jiné by měli být plátci DPH a mít registrační pokladnu.

USA budou kvůli dluhu připomínat Řecko, řekl šéf obřího fondu

2.10.2012 15:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Pokud Spojené státy nesníží rozpočtové deficity, začnou v tomto desetiletí připomínat Řecko zmítané dluhovou krizí. Uvedl to v dnešním měsíčním investičním výhledu šéf obřího dluhopisového fondu PIMCO Bill Gross. Deficity za vlády prezidenta Baracka Obamy vzrostly zejména kvůli růstu výdajů do bezprecedentních úrovní nad bilion dolarů ročně a státní dluh se zvýšil o téměř 50 procent.

Pojišťovny vloni vyplatily za povinné ručení více, než kolik za něj vybraly

2.10.2012 15:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Náklady na odškodnění dopravních nehod z pojištění odpovědnosti z provozu vozidla vzniklé v roce 2011 převýšily vybrané pojistné o jedno procento. V brzké budoucnosti se dá proto očekávat zdražení povinného ručení, informovala v úterý Česká kancelář pojistitelů (ČKP).

EY: Češi vnímají podnikatele podstatně lépe než dříve

2.10.2012 15:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi vnímají podnikatele podstatně lépe než dříve. Oceňují odpovědnost, kterou za své podnikání nesou, jejich kladný vliv na životní úroveň a vytváření pracovních míst. Jako pozitivní hodnotí svůj vztah k podnikatelům více než polovina populace. Vyplývá to z průzkumu, který uskutečnila agentura g82 pro společnost Ernst & Young v srpnu 2012 na reprezentativním vzorku 411 lidí, z toho 110 podnikatelů.

Pivo nezdražilo kvůli ceně chmele, tvrdí jeho pěstitelé

2.10.2012 15:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Žatec (Lounsko) - Pivo nezdražilo kvůli ceně chmele, tvrdí jeho pěstitelé. Úroda sice byla slabší než v předchozích letech, ceny jsou však dané dlouhodobými smlouvami. ČTK o tom dnes informoval Michal Kovařík ze Svazu pěstitelů chmele ČR. Chmelaři tak reagují na tvrzení výrobců piva, kteří zvýšení cen zdůvodňují zdražením surovin, včetně chmele.

MF prodalo eurobondy za 750 mil. eur s rekordně nízkým výnosem

2.10.2012 15:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo financí v pondělí prodalo emisi desetiletých státních dluhopisů za 750 milionů eur (18,8 miliardy Kč). ČTK o tom dnes informoval mluvčí ministerstva Ondřej Jakob. MF prodalo emisi s výnosem 2,871 procenta. "Jde o historicky nejnižší výnos, kterého ČR dosáhla na veřejném zahraničním finančním trhu," uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Nejcennější značkou světa zůstává Coca-Cola, dohání ji Apple

2.10.2012 15:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Nejcennější značkou světa nadále zůstává Coca-Cola. Nápojovému gigantu se však letos velkým skokem přiblížila americká společnost Apple díky rostoucí oblibě svých chytrých telefonů a tabletů. Z evropských značek se do první desítky žádná neprobojovala. Vyplývá to z každoročního průzkumu konzultační společnosti Interbrand.
Neděle 13. října 2024 Praha 18:26,New York12:26