Zprávy dne

Strana 11571

BPD partners chystá v Praze dva kancelářské projekty

4.10.2012 02:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Investiční skupina BPD partners, složená z bývalých spolumajitelů skupiny Czech Coal, plánuje výstavbu dvou kancelářských projektů v Praze. Jak deníku E15 potvrdil mediální zástupce BPD Vít Kürfirst, investice přesáhne 1,5 miliardy korun.

Skanska se v tendru na stavbu tratě Rokycany-Plzeň odvolá

4.10.2012 02:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stavební společnost Skanska se odvolá proti výsledkům výběrového řízení na rekonstrukci železniční tratě mezi Plzní a Rokycany. Tendr vyhrál Metrostav s nabídkovou cenou 3,97 miliardy korun. Skanska ale tvrdí, že v základní verzi podala nejlevnější nabídku. Protahování kauzy může vést ke ztrátě evropských peněz, které činí až 85 procent nákladů. Informuje o tom dnešní deník E15.

Albánie bude financovat dovoz elektřiny, bude chtít podíl od ČEZ

3.10.2012 21:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tirana - Albánie bude do konce roku financovat dovoz elektřiny prostřednictvím státního energetického monopolu KESH, aby zabránila výpadku dodávek elektřiny. Očekává, že na financování dovozu se bude podílet místní distributor, kterým je divize české společnosti ČEZ. Oznámila to dnes vláda.

Rekordní krach ve Španělsku zasáhl i největší francouzskou realitní společnost

3.10.2012 19:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Realitní krize přivedla ke krachu další dvě velké španělské investiční společnosti Alteco a MAG Import. Ty přitom vlastní třetinu akcií největší francouzské realitní společnosti Gecina.

Prohibice nás připravila o 45 milionů, říká ředitel druhé největší likérky v Česku

3.10.2012 18:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Za dobu devítidenní prohibice, kterou v souvislosti s metylalkoholovou kauzou nařídil ministr zdravotnictví Leoš Heger, přišla likérka Granette&Starorežná o desetimiliony korun. V rozhovoru pro IHNED.cz to přiznal její ředitel Pavel Kadlec.

Čínská firma žaluje amerického prezidenta Obamu, že jí zablokoval větrnou elektrárnu

3.10.2012 18:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Čínská firma, které americký prezident zakázal výstavbu čtyř větrných farem v Oregonu s ohledem na národní bezpečnost, se brání žalobou. Její šance jsou mizivé, tvrdí experti. Obamův krok dávají do souvislosti s předvolební kampaní.

Dolar díky nejnovější statistice z USA posiluje

3.10.2012 18:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Americký dolar dnes na trzích posiluje. K růstu přispěly nejnovější statistické údaje ze Spojených států, které ukázaly, že soukromý sektor najímal nové zaměstnance a aktivita v sektoru služeb rostla. Zprávy posílily naději, že největší světová ekonomika je na stabilní cestě k oživení.

Původ tvrdého alkoholu je možné zjistit na webu výrobců lihovin

3.10.2012 17:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Lidé i obchodníci si mohou zkontrolovat na internetu původ tvrdého alkoholu, který vyrobily tuzemské likérky od začátku letošního roku. Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL) spustila web certifikacelihovin.cz., kde je možné dohledat původ lihovin od 11 likérek na základě zadání kódu na kolku, prodejního kódu EAN a čísla šarže.

Portugalsko dál prudce zvýší daně, aby vyhovělo věřitelům

3.10.2012 17:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lisabon - Portugalsko v příštím roce i přes propad své ekonomiky dál prudce zvýší daňovou zátěž produktivních obyvatel. Plyne to z dnešního sdělení ministra financí Vitora Gaspara. Lisabon tím chce zajistit splnění rozpočtových cílů předepsaných mezinárodními věřiteli v rámci loňského záchranného balíku v sumě 78 miliard eur (1,9 bilionu Kč).

Erste zpátky na vzestupu, ČEZ naopak postrádá kupce

3.10.2012 17:33Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza dnes předvedla poměrně poklidnou seanci. Zobchodovaný objem se snížil na polovinu denního průměru, přičemž index PX zakončil lehce nad nulou (0,3 %, 963,7 b.). Evropské trhy také hledaly svůj směr, když vyjádření španělského…

Rebelující Pelikán vadil Kalouskovi, nyní Kuba do ČTÚ prosazuje dalšího právníka

3.10.2012 17:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ministr Kuba chce na volné místo v Radě ČTÚ ředitele sekce svého úřadu Jaromíra Nováka. Právník, který má na ministerstvu na starosti digitální ekonomiku, je další volbou po předchozí neúspěšné kandidatuře. Vláda má návrh projednat příští týden.

Nová naděje pro Řecko: V moři u Kréty mají být velmi bohatá ložiska zemního plynu

3.10.2012 17:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
O východním Středomoří začíná mluvit jako o "novém Severním moři". Studie pro řeckou vládu tvrdí, že jižně od Kréty jsou podmořské zdroje zemního plynu v hodnotě stovek miliard dolarů.
Neděle 13. října 2024 Praha 22:25,New York16:25