Zprávy dne

Strana 11558

Volkswagen zaostává za konkurencí ve výrobě levných aut. Chystá změny

7.10.2012 09:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Volkswagen chce během dvou let nabídnout pro rozvíjející se trhy nové auto za zhruba 5000 eur. Náskok na trhu levných aut mají před VW ale japonské a korejské automobilky, nebo Renaultem vlastněná Dacia.

České firmy zbytečně ztrácejí své zaměstnance. Neumí s nimi totiž mluvit o jejich práci

6.10.2012 18:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zanedbané průběžné hodnocení toho, jak zaměstnanec pracuje, vede často k pocitu frustrace a někdy až k podání výpovědi. Například jen polovina firem v Česku systematicky hodnotí chování svých pracovníků vůči klientům.

Cestující ve Zlínském kraji bude vozit vlak RegioShark

6.10.2012 18:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
První motorová jednotka RegioShark bude od neděle vozit cestující na trase mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku. České dráhy (ČD) zakoupí do Zlínského kraje celkem šest jednotek za 384 milionů korun, řekla v sobotu Mediafaxu mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Francouzská Areva ze hry o Temelín vypadla údajně proto, že negarantovala fixní cenu

6.10.2012 17:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V tendru na dostavbu Temelína francouzská společnost Areva podle zdroje MfD fakticky "popřela dodávku na klíč za předem stanovenou cenu v předem stanoveném čase". Podle dostupných informací to bylo důvodem, proč ze hry o obří zakázku vypadla.

Škoda Roomster se bude vyrábět pouze v Kvasinách

6.10.2012 14:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Kvasiny (Rychnovsko) - Model Škoda Roomster se bude od příštího roku vyrábět pouze v závodě v Kvasinách. Přestěhuje se sem část jeho výroby z Vrchlabí. Novinářům to dnes řekl během Dne otevřených dveří ředitel kvasinského závodu Pavel Richter.

Vyšší pokuty za švarcsystém vadí firmám i poslancům ODS. Chtějí změny

6.10.2012 12:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ODS chystá ve spolupráci se Stranou soukromníků novelu, která má zmírnit postihy za zaměstnávání na takzvaný švarcsystém. Systém, kdy firma "zaměstnává" pracovníky, kteří se před úřady tváří jako osoby samostatně výdělečně činné.

Obliba dražších potravin z konopí v Česku roste. Krize nekrize

6.10.2012 10:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
I přes ekonomický útlum zaznamenává firma Hemp Production růst poptávky po konopných produktech, což se pozitivně odráží i na jejich tržbách. Produkty z konopí se ale zatím v Česku vyznačují vyšší cenou.

Nabídka francouzské Arevy negarantovala fixní cenu

6.10.2012 02:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Za vyřazením francouzské společnosti Areva z tendru na dostavbu Temelína je podle informací Mladé fronty Dnes (MfD) skutečnost, že nabídka Francouzů negarantovala fixní cenu dodávky či občas ignorovala český atomový zákon. Areva si proti rozhodnutí ČEZ podala v pátek námitku, píše deník.

Akcie v USA po zprávě z trhu práce uzavřely smíšeně, euro rostlo

5.10.2012 22:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Akcie ve Spojených státech dopoledne díky zprávě o výrazném poklesu míry nezaměstnanosti silně rostly a Dow Jonesův index stoupl až na nejvyšší úroveň za téměř pět let. Odpoledne však převážnou část zisků smazaly, protože optimismus z údajů z trhu práce překonaly obavy z nadcházející výsledkové sezony a index S&P 500 a Nasdaq skončily se ztrátou.

Obama se raduje. Nezaměstnanost v USA po letech klesla pod osm procent

5.10.2012 20:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Míra nezaměstnanosti v USA klesla poprvé za necelé čtyři roky pod osm procent. V září bylo bez práce 7,8 procenta občanů. V USA je tak počet lidí bez práce stejný jako v době nástupu do funkce prezidenta Baracka Obamy.

CBO: Schodek rozpočtu USA loni činil 1,1 bilionu USD

5.10.2012 20:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Rozpočtový deficit Spojených států za loňský fiskální rok činil 1,1 bilionu USD (21 bilionů Kč) a již čtvrtým rokem za sebou tak překročil hranici jednoho bilionu USD. Vyplývá to z dnešního odhadu Rozpočtového výboru Kongresu (CBO).

Španělskou vládu požádaly o finanční pomoc Kanárské ostrovy

5.10.2012 19:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Kanárské ostrovy požádají centrální španělskou vládu o pomoc se splácením dluhu a financováním rozpočtového deficitu. Region chce 757 milionů eur (18,8 miliardy Kč). Oznámil to dnes na tiskové konferenci Javier González Ortiz, který má na starosti v rámci regionální vlády finance. Kanárské ostrovy se tak stanou šestým regionem, který chce od vlády pomoc se splácením dluhu.
Pondělí 14. října 2024 Praha 04:43,New York22:43