Zprávy dne

Strana 11551

Eurozóna spouští záchranný fond ESM, bude nakupovat dluhy států i pomáhat bankám

8.10.2012 19:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ESM bude moci přímo rekapitalizovat banky v potížích a bude mít možnost dělat další kontroverzní krok - nakupovat dluhy států. Fond si bude půjčovat na trhu peníze levněji, než by si půjčovaly státy, kterým následně "euroval" půjčí.

Albert už nebude prodávat čerstvé pečivo od Penamu a U. Bakeries. Dá šanci místním pekárnám

8.10.2012 18:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Do supermarketů Albert nebudou rohlíky, housky a chléb Šumava dodávat dva největší čeští výrobci, ale regionální pekárny. Albert to zdůvodňuje tím, že zákazníci žádají spíše místní pečivo. Penam i United Bakeries budou do prodejen i nadále dodávat například balený chléb.

Hyundai chystá v Nošovicích výrobu třídveřové verze modelu i30

8.10.2012 18:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ostrava - Automobilka Hyundai začne v listopadu v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrábět třídveřovou verzi modelu Hyundai i30. Na český trh přijde počátkem roku 2013. Za prvních devět měsíců automobilka prodala v České republice 11.680 vozů a drží si na trhu podíl devět až deset procent. Novinářům to dnes v Ostravě řekli zástupci automobilky.

Místo experimentů doporučuji investice do smíšených fondů, říká Pavel Hoffman

8.10.2012 17:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kvůli nižším výnosům spravují podílové fondy menší objem peněz než dříve. Naopak ale přibývá investorů, kteří do nich vkládají menší částky. Za dobrou volbu pokládám smíšené fondy, říká náměstek generálního ředitele Investiční kapitálové společnosti KB.

Pražská burza přes nevalný sentiment dokázala v závěru zabojovat

8.10.2012 17:50Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza se během dne pohybovala v záporném teritoriu, v závěru obchodování však dokázala ztráty vyrovnat téměř na nulu, přestože evropské trhy odevzdaly kolem 1 %. Také aktivita investorů se po líném dopoledni v druhé půli dne zvýšila,…

Rusko otevřelo druhou větev plynovodu do EU

8.10.2012 17:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Rusko dnes otevřelo druhou větev plynovodu pod Baltským mořem Nord Stream, který spojuje Německo s rezervami zemního plynu na Sibiři. Plynovod je součástí snahy Ruska udržet si své postavení v energetických dodávkách do Evropy.

Michl: Vyloučení Arevy? Pro akcie ČEZ bude důležitější konkurence břidličného plynu

8.10.2012 17:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vyloučení francouzské společnosti Areva z tendru na dostavbu Temelína může mít mírně negativní dopad na akcie ČEZ, shodují se analytici oslovení v anketě IHNED.cz. Ti ale zároveň upozorňují na to, že převážit mohou jiné faktory.

Zámoří ve ztrátě

8.10.2012 16:56Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Zámořské trhy se dnes pohybují v červených číslech, když S&P 500 odepisuje 0,41 % na 1454,93 b.brbrpNegativně působní výstup Světové banky, která očekává zpomalení hospodářského růstu v Jižní Asii. Špatnou náladu zvyšuje i dnešní schůzka evropských...

Euro oslabilo kvůli obavám ohledně Španělska

8.10.2012 16:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Euro sestoupilo z dvoutýdenních maxim vůči americkému dolaru a japonskému jenu kvůli obavám ohledně Španělska. Pozornost investorů se soustředí na dnešní zasedání ministrů financí eurozóny, jehož součástí bude oficiální spuštění trvalého záchranného fondu eurozóny ESM.

Česko už nikdy nevyvine vlastní vojenské letadlo, jsme příliš malá země

8.10.2012 16:22Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česká letecká výroba zaměstnává zhruba 10 tisíc lidí a reprezentuje roční obrat kolem 15 miliard korun. "Jestli nám ale něco chybí, tak jsou to velké projekty, které by propojily celý sektor," říká v rozhovoru pro IHNED.cz tajemník Asociace leteckých výrobců ČR Jan Bartoň.

Obchodní válka mezi USA a Čínou: Kongres navrhuje zákaz prodeje Huawei a ZTE

8.10.2012 16:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podle zprávy výboru Sněmovny reprezentantů pro zpravodajské služby má Čína prostředky, příležitost a motiv k využívání telekomunikačních společností "ke zlovolným účelům". Proto doporučuje, aby s těmito firmami žádná americká firma neuzavírala kontrakty.

Albert už nebude prodávat čerstvé pečivo od Penamu a U. Bakeries

8.10.2012 16:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obchodní řetězec Albert bude od středy nabízet nejprodávanější čerstvé pečivo jen od regionálních dodavatelů. Rohlíky, housky a chléb Šumava tak do prodejen již nebudou dodávat dva největší čeští výrobci, pekárny United Bakeries…
Pondělí 14. října 2024 Praha 08:22,New York02:22