Zprávy dne

Strana 11544

Říjnový investiční tip: Věřte akciím Erste, ČEZ a CME, tvrdí analytici a makléři

9.10.2012 19:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Spokojení a nespokojení investoři se na pražské burze na začátku října dělí na zhruba stejně velké skupiny. Máte-li totiž v portfoliu CME, Erste a Pegas, řadíte se mezi vítěze. Pokud jste neuposlechli zářijové doporučení HNByznys indexu a nakoupili například akcie ORCO, jste v mínusu.

Summit EU má navrhnout oddělení rozpočtu eurozóny

9.10.2012 19:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Eurozóna by měla mít svůj vlastní rozpočet, který by byl oddělený od dlouhodobého rozpočtového rámce celé Evropské unie. Uvádí se to v návrhu usnesení z nadcházejícího summitu EU, který dnes získala agentura Reuters.

Investiční pobídky jsou nyní v Česku lákavější, shodují se odborníci

9.10.2012 19:14Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Co přinesla novela zákona o investičních pobídkách, která vstoupila v platnost v červenci letošního roku, a kam je možné legislativu ještě posunout? Odpovědi trojice odborníků v debatě v rámci fóra Byznys on-line, které pořádají Hospodářské noviny ve spolupráci s Deloitte Academy, si přečtěte ve středečních HN. Videozáznamy z diskuze najdete ve stejný den na serveru IHNED.cz.

V expanzi budeme pokračovat dál, říká šéf řetězce Tchibo v Česku

9.10.2012 18:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Značka Tchibo už není známá jen jako prodejce kávy. I v Česku se prosadila mezi obchodníky se spotřebním zbožím. "Chceme se dostat i do menších měst. Problém jsou ale neúměrně vysoké nájmy," říká generální ředitel společnosti v Česku a na Slovensku Richard Hodul.

Kritizovaný Bauhaus v Brně-Ivanovicích se otevřel veřejnosti

9.10.2012 18:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Hobbymarket Bauhaus v Brně-Ivanovicích se v pondělí otevřel veřejnosti. Předběžné opatření Městského soudu v Praze, které otevření dosud znemožňovalo, pozbylo platnost. ČTK to oznámil zástupce Bauhausu Jakub Hynek. Podrobnosti firma zveřejní ve středu při briefingu. Výstavbu prodejny řadu let kritizovali ekologičtí aktivisté a lidé žijící v okolí.

Index PX dnes beze směru

9.10.2012 18:06Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza prošla nevýrazným obchodováním, když v průběhu dne korigovala úvodní pokles. Index PX zakončil minimální změnou +0,04% na hodnotě 985,96 bodů. Téměř veškerá obchodní aktivita se soustředila na akcie ČEZ, KB a Telefóniky.…

Euro kvůli obavám o Řecko a Španělsko klesá

9.10.2012 17:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes oslabuje vůči dolaru i jenu. Na euro má vliv nejistota kolem budoucnosti Španělska a Řecka a dnešní zpráva Mezinárodního měnového fondu, ve které fond varoval, že globální ekonomika dále zpomaluje.

Americkým firmám poprvé od roku 2009 klesne zisk. Alcoa bude prvním důkazem

9.10.2012 17:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Alcoa se ani ve třetím čtvrtletí nevymaní ze ztráty zejména kvůli klesajícím cenám mědi a dalších komodit. Obecně ale firmy za sebou nemají nejlepší čtvrtletí. Situace zřejmě vyústí v první pokles zisku na akcii od roku 2009.

Předsedou představenstva ČD Cargo se stal šéf drah Petr Žaluda

9.10.2012 17:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Šéf Českých drah Petr Žaluda je od dnešního dne předsedou představenstva dceřiné společnosti ČD Cargo. Do čela nákladního dopravce jej jmenovala valná hromada společnosti. ČTK to řekl mluvčí dopravce Jakub Ptačinský. Do představenstvo Carga, které v pondělí opustil jeho předseda Gustav Slamečka a ve kterém kromě Žaludy zasedá Petr May, byl jako třetí člen zvolen Vlastimil Chobot.

Období levných hypoték v Česku je nejdelší v historii. A úroky ještě dál klesají

9.10.2012 17:16Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
K uhrazení průměrné ceny bytu nyní stačí české domácnosti méně než 4násobek čistého ročního příjmu. Je to zhruba o dva roky kratší doba než začátkem roku 2009. Banky tento i minulý měsíc zlevnily, minimální úroky hypoték s fixními sazbami spadly pod 3 procenta.

Hlavní dotace českým zemědělcům letos vzroste o 2,5 na 19 mld. Kč

9.10.2012 16:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Čeští zemědělci za letošní rok obdrží v rámci jednotné platby na plochu zemědělské půdy (SAPS), která je základní agrární dotací, téměř 19 miliard korun. Dotace bude zhruba o 2,5 miliardy vyšší než loni. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo zemědělství (MZe).

Pražskou potrubní poštu čeká částečná obnova

9.10.2012 16:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražskou potrubní poštu, která je od povodní v roce 2002 mimo provoz, čeká zřejmě částečná obnova. Nový soukromý vlastník chce postupně zprovoznit některé z tras. Uvedli to zástupci společnosti Wind.com při dnešní komentované prohlídce.
Pondělí 14. října 2024 Praha 12:14,New York06:14