Zprávy dne

Strana 11531

LN, MF Dnes a iDnes.cz slučují redakce sportu, zahraničí a fota

11.10.2012 19:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Deníky Lidové noviny, Mladá fronta Dnes a zpravodajský server iDnes.cz, které vydává společnost Mafra, sloučí redakce sportu, zahraničí a fota. ČTK to dnes sdělil šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský s tím, že koncept bude realizován v nejbližších dnech.

Soud v USA zrušil zákaz prodeje telefonů Galaxy od Samsungu

11.10.2012 17:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Federální odvolací soud ve Washingtonu dnes vyhověl odvolání jihokorejské společnosti Samsung a zrušil prozatímní zákaz prodeje jeho chytrých telefonů Galaxy Nexus na americkém trhu. Vrátil také celou záležitost kalifornskému soudu v San José, který se zabývá žalobou americké firmy Apple na Samsung za porušování patentových práv.

Euro díky komentáři šéfky MMF posiluje

11.10.2012 17:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes poprvé za čtyři dny roste vůči dolaru. Euro podpořil komentář šéfky Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeové, který zastínil i zhoršení ratingu Španělska. Japonská měna pak oslabuje v reakci na údaje o vývoji počtu nových žadatelů o práci v USA, která zvýšila zájem investorů o rizikovější investice.

Prodej letenek začal překvapivě klesat. Kvůli drahé ropě rostou ceny, ty Čechy odrazují

11.10.2012 17:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco při nákupu potravin se Češi snaží usilovně šetřit a maloobchod jde dolů, prodejci letenek jsou od začátku roku v plusu. Ale i tam se začíná ukazovat změna trendu. Dražší ropa totiž citelně zdražuje i leteckou dopravu.

Česká firma chce v Peru vyrábět biopalivo z cukrové třtiny. Bojuje o vzácný pozemek

11.10.2012 17:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Peru je pro výrobu biolihu to nejlepší místo na světě, říká v rozhovoru šéf firmy VIF Antonín Krampol. Unikátní projekt české společnosti v Jižní Americe podle něj zdržuje i pomocí úplatků místní konkurence.

Boeing získal objednávku na 50 letadel od Alaska Airlines

11.10.2012 17:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké aerolinky Alaska Airlines si objednaly u výrobce letadel Boeing 50 letadel 737. Katalogová hodnota objednávky je pět miliard USD (96,1 miliardy Kč). Pro Alaska Airlines je to největší objednávka v jejich historii.

Facebook nás baví. Mezi investory je to ale stále jen "nelajkovaná" akcie

11.10.2012 16:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Facebook oslavil minulý týden další zásadní výročí - jednu miliardu otevřených účtů. Ze strany uživatelů tedy zájem o sociální média je. Od investorů se ale akcie s logem FB žádnému velkému zájmu netěší. Svůj osobní "Like" dává firmě jen málokterý analytik.

KUPEG: Platební morálka českých podniků se pomalu zlepšuje

11.10.2012 16:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Platební morálka českých podniků se pomalu zlepšuje a přibližuje se předkrizové úrovni. Podíl platebních selhání u tuzemských prověřených odběratelů činí letos stejně jako loni zhruba šest procent. V roce 2010 to bylo přes sedm procent a o rok dříve téměř deset procent. ČTK to dnes řekl generální ředitel úvěrové pojišťovny KUPEG Michal Veselý.

Kalousek potvrdil vratky daně pro obchodníky a hostinské poškozené metanolovou aférou

11.10.2012 16:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) splnil svůj slib a rozhodl o tom, že kvůli metanolové aféře dostanou někteří hostinští i obchodníci vratku daně za alkohol formou kreditu na daň z příjmů. O zveřejnění rozhodnutí informoval agenturu Mediafax ve čtvrtek mluvčí Celní správy ČR Jiří Barták.

Mobilní telefon mělo na konci 2011 šest miliard lidí

11.10.2012 16:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ženeva - Počet uživatelů mobilních telefonů na světě stále roste a na konci loňského roku jich bylo již zhruba šest miliard. To znamená, že mobil vlastnilo 86 lidí ze 100. Vyplývá to ze zprávy, kterou dnes zveřejnila Mezinárodní telekomunikační unie (ITU).

O prominutí daně kvůli alkoholu lze požádat do 15. prosince

11.10.2012 16:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obchodníci mohou do 15. prosince požádat o prominutí daně z příjmu kvůli likvidaci alkoholu, u kterého se nepodaří prokázat nezávadný původ. ČTK to dnes sdělilo Generální ředitelství cel.

Značku Regionální potravina má sedm produktů z Olomouckého kraje

11.10.2012 15:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Olomouc - Značku Regionální potravina dnes na festivalu gastronomie a nápojů Olima v Olomouci získalo sedm nejlepších potravin vyráběných v Olomouckém kraji. Mezi oceněnými výrobky jsou například klobásy firmy Váhala, tradiční hanácký koláč z pekařství v Mezicích, pivo z produkce přerovského Pivovaru Zubr či tvarůžková roláda z Loštic. ČTK to dnes sdělil Josef Hlavinka z olomoucké Agrární komory, která soutěž v regionu organizuje.
Pondělí 14. října 2024 Praha 20:29,New York14:29