Zprávy dne

Strana 11528

Ženám zbývají poslední dva měsíce na uzavření životní pojistky za výhodnějších podmínek

12.10.2012 10:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poslední dva měsíce mají ženy na uzavření životní pojistky za stávajících, výhodnějších, podmínek. Od 21. prosince totiž vstoupí v platnost nařízení Evropského soudu, které zavede sjednocené sazby pro obě pohlaví, informovala v pátek společnost Rentia.

Koruna se dopoledne obchodovala bez výraznějších změn

12.10.2012 10:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká měna se dnes dopoledne vůči oběma hlavním světovým měnám obchodovala bez výraznějších změn. Kolem 10:30 k euru proti čtvrtku oslabila o dva haléře na 24,91 Kč/EUR. Vůči dolaru naopak o tři haléře zpevnila, stála na 19,20 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Výhradně česká lana pro německou armádu. Máme unikátní technologii, říká šéf Lanexu

12.10.2012 10:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lana pro armádu od firmy Lanex jsou těžko přeříznutelná, nezahřívají se a nepálí tak vojáky do dlaní při sestupu. Tato česká lana využívají armády po celém světě. Němečtí výsadkáři ale využívají výhradně jen ty české.

Saxo bank: Blíží se ekonomické dno. Situace je tak špatná, že už můžeme jen růst

12.10.2012 10:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dánská investiční banka Saxo bank zveřejnila svůj pravidelný ekonomický výhled pro nejbližší čtvrtletí. Sociální napětí se podle dánských odborníků zvyšuje, Evropskou centrální banku řídí dlužníci a americký fiskální útes může způsobit propad akciových trhů.

O největší černouhelnou elektrárnu Dětmarovice má zájem NWR, EPH i Česká energie

12.10.2012 10:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ČEZ obdržel na elektrárnu Dětmarovice čtyři nabídky. Mezi zájemci mají být NWR, Energetický a průmyslový holding a Česká energie. ČEZ prodává své uhelné elektrárny, aby přesvědčil Evropskou komisi, že neomezuje konkurenci.

Jak předcházet výpadkům signálu? Nahlédli jsme do dohledového centra operátora

12.10.2012 10:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jak se poskytovatelé datových a hlasových služeb mohou vyhnout výpadkům signálu? Co dělají v případě nepřízně počasí? Petr Procházka, vedoucí úseku technické podpory ze společnosti Dial Telecom, IHNEDu ukázal běžně nepřístupné prostory moderního dohledového centra.

dTest varoval před praktikami Českého mincovního obchodu

12.10.2012 10:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Časopis dTest varoval před praktikami Českého mincovního obchodu. Spotřebitelé si podle časopisů stěžují často na zasílání nevyžádaných zásilek, nedostatečné obchodní podmínky a nekorektní ustanovení. Časopis o tom informoval v tiskové zprávě. Na obchod upozorňuje i řada internetových serverů a zákazníků. Na medaile nabízené Českým mincovním obchodem upozornila již dříve rovněž Česká národní banka.

Rok byl pro rybáře dobrý, vánoční kapři ale mírně podraží

12.10.2012 10:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Třeboň (Jindřichohradecko) - Letošní rok byl pro rybáře dobrý. Produkce ryb bude průměrná, nebo mírně nadprůměrná, odhaduje v polovině podzimních výlovů rybníků předseda představenstva Rybářství Třeboň Jan Hůda. Vánoční kapři ale nejspíše mírně podraží, stouply totiž ceny vstupů, třeba krmných obilovin, řekl Hůda ČTK při dnešním výlovu Českého moře - rybníka Rožmberk. Sledovat rybáře při práci tam zájemci mohou až do neděle.

Vodafone má znovu výpadek, tentokrát na Plzeňsku

12.10.2012 10:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na Plzeňsku se zákazníkům mobilního operátora Vodafone nedaří připojit do sítě. Problémy připouští i operátor, podle kterého došlo k poškození přístupové trasy dodavatele, technici pracují na opravě, řekla v pátek Mediafaxu Adéla Konopková z tiskového oddělení firmy.

Sklizeň je o pětinu nižší než loni

12.10.2012 10:07Zdroj: E15Detail zprávy
Zemědělci letos sklidili mnohem méně brambor, cukrovky i okopanin, než v loňském roce. U obilovin hlásí až pětinový pokles na 6,5 milionu tun. Podle údajů Českého statistického úřadu tak půjde zřejmě o třetí nejnižší sklizeň za posledních deset let.

Plodin na potraviny se sklidilo o pětinu méně, daří se jen řepce a kukuřici na biomasu

12.10.2012 09:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco bramborami se ročně osází a pšenicí oseje čím dál menší plocha polí a jejich sklizeň oproti loňsku klesla pětinu. Naopak čím dál víc se pěstuje řepka přimíchávaná do nafty a kukuřice na biomasu.

Eurozóna: Průmyslová produkce nečekaně vzrostla

12.10.2012 09:35Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pPrůmyslová produkce vzrostla v meziměsíčním srovnání po sezónním očištění o 0,6 %, když se čekal pokles o 0,4 %. Předchozí růst činil také 0,6 %. Meziročně po očištění k pracovním dnům byl zaznamenán pokles o 2,9 %, když se čekal pokles o 4,1 %. Předchozí...
Pondělí 14. října 2024 Praha 22:27,New York16:27