Zprávy dne

Strana 11524

Americké akcie smazaly ranní zisky a vrátily se k poklesu

12.10.2012 18:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnešní obchodování růstem, ještě během dopolední části seance jej ale celý smazaly a vrátily se k poklesu. Nepomohla ani příznivá statistika o překvapivém růstu spotřebitelské důvěry. Obchodníci se zaměřili hlavně na akcie bank, které u nich nevzbuzují důvěru.

Dobeš odvolal kvůli registru náměstka Tomana a dva šéfy odborů

12.10.2012 18:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr dopravy Pavel Dobeš dnes odvolal z funkce náměstka Ivo Tomana a ředitele dvou odborů ministerstva. Důvodem jsou zjištění auditu ohledně problémů ve fungování centrálního registru vozidel. Dobeš to oznámil na dnešní tiskové konferenci. Odvolaní úřad opustí nejpozději ke konci října.

Jak na dotaci v CzechInvestu? Manažer promluvil o své zkušenosti s praktikami ve státní agentuře

12.10.2012 18:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
O své zkušenosti, jak probíhá jednání se státní agenturou CzechInvest a firmou, která žádá o dotaci, otevřeně promluvil jeden z nejvýše postavených českých manažerů. V rozhovoru pro IHNED.cz ukazuje na korupční praktiky v přidělování dotací pro firmy.

Čína odmítá, že by výrazněji ovlivňovala kurz domácí měny

12.10.2012 18:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Čína odmítla, že by výrazněji ovlivňovala kurz jüanu ve svůj prospěch, intervence na devizových trzích prý naopak citelně omezila. Na konferenci v Tokiu to řekl viceguvernér čínské centrální banky I Kang, který se tam účastní výročního zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB).

Pražská burza v týdnu posílila o 0,2 procenta

12.10.2012 18:15Zdroj: E15Detail zprávy
Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu nepatrně posilovaly a hlavní index PX ve srovnání s minulým pátkem přidal 0,2 procenta na 986 bodů. Největší zisky zaznamenaly akcie sítě autobazarů AAA Auto. Naopak největší ztráty opět postihly cenné papíry technologické firmy KIT Digital. Předchozí týden české akcie posílily o 3,4 procenta.

Mičánkův Less & Forest přišel o poslední klíčový příjem. Lesy ČR s ním vypověděly smlouvy

12.10.2012 18:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lesy ČR vypověděly smlouvy s kolabující firmou Less & Forest. Šance, že se podaří vyřešit úpadek krachující skupiny Less reorganizací, tak prudce klesá. Firma směřuje k úpadku - což je varianta horší pro jejího majitele Jana Mičánka, ale i pro věřitele.

Pravidelný týdenní komentář k akciovému trhu

12.10.2012 17:20Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Uplynulý týden byl týden zahájení výsledkové sezóny za třetí kvartál 2012. Dle očekávání investoři přistupovali k mírnému vybírání zisků z důvodu opatrnosti díky anticipaci slabších hospodářských výsledků a především snížených…

Euro mírně zpevňuje, trh čeká na postoj Španělska

12.10.2012 17:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn/New York - Euro dnes na devizových trzích ve světě mírně zpevňovalo, ve výraznějším růstu mu ale bránila nejistota kolem vývoje ve Španělsku. Trh čeká, zda Madrid přestane váhat a požádá o mezinárodní finanční pomoc. V takovém případě by jednotná evropská měna mohla zpevnit výrazněji.

GM a PSA prý plánují společný podnik v Evropě zahrnující Opel

12.10.2012 17:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Americká automobilka General Motors a její francouzský partner PSA Peugeot Citroën plánují v rámci své aliance vytvoření společného podniku v Evropě, který by zahrnoval německou značku Opel. Informoval o tom dnes francouzský list La Tribune s odvoláním na anonymní zdroje.

Češi se po aféře s metanolem tvrdého alkoholu stále bojí. Prodeje se drží na dně

12.10.2012 17:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V pultech tuzemských obchodů už jsou zpět téměř stejné zásoby tvrdého alkoholu, jako tam byly před začátkem prohibice. Zájem o lihoviny ale Češi nyní ještě pořád moc nemají. Raději si kupují pivo, víno nebo slabší likéry.

Prodej tvrdého alkoholu v obchodech dál nižší než před prohibicí

12.10.2012 17:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prodeje lihovin v obchodech jsou stále nižší než před prohibicí, trh s tvrdým alkoholem se ze zákazu vzpamatovává jen pomalu. Vyplývá to z ankety ČTK mezi likérkami a obchodníky. Zákazníci dávají přednost značkovému alkoholu.

Analytici nečekají velký dopad prodeje L-159 na zahraniční obchod

12.10.2012 17:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prodej letadel L-159 do Iráku nebude mít zásadní vliv na český zahraniční obchod, projeví se na jeho bilanci nejvýš v řádu procent. Shodli se na tom analytici oslovení ČTK. Česko se dohodlo s Irákem na dodávce 28 letadel ve dvoumístné verzi, hodnota kontraktu je zhruba miliarda dolarů (asi 19,2 miliardy korun).
Úterý 15. října 2024 Praha 00:13,New York18:13