Zprávy dne

Strana 11500

Sběrači banánů vydělávají méně než 4 000 korun měsíčně. Většina zisku jde supermarketům

17.10.2012 21:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zaměstnanci na banánových plantážích v Guatemale si vydělají méně než čtyři tisíce korun měsíčně. Zlepšit jejich situaci se snaží hnutí Fair Trade. Na rozdíl od kávy či čokolády ale banány pod značkou Fair Trade v Česku nedostanete. Nebyl o ně zájem.

Originál tuzemák od Likérky Drak se nesmí prodávat. Obsahoval polovinu metanolu

17.10.2012 19:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Inspekce zakázala prodej Originál tuzemáku od Likérky Drak, který letos vyexpedovala společnost Verdana. Lidé, které mají lahve doma, mají být opatrní. Rozbory inspekce prokázaly 50 procent jedovatého metylakoholu.

Průzkum: Většina Němců pochybuje o přežití eura

17.10.2012 18:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Většina Němců má pochybnosti o tom, zda euro přežije nynější krizi v eurozóně. Vyplývá to z průzkumu institutu Allensbach, jehož výsledky zveřejnil list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Téměř dvě třetiny německých respondentů navíc nevěří, že lze vyřešit problémy silně zadluženého Řecka.

Akcie v USA se dopoledne vyvíjely smíšeně

17.10.2012 18:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie se dopoledne vydaly oběma směry. Vzhůru táhla trh zpráva z trhu s bydlením, hlavní index však stáhly dolů slabé výsledky hospodaření firem Intel a IBM.

Red Hat si pochvaluje české odborníky. Ostatní se od nás budou učit, říká šéf pobočky

17.10.2012 17:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česká pobočka amerického Red Hatu se stala největším vývojovým centrem této firmy na světě. Pracuje v ní už přes 500 lidí a hodlá se dál rozšiřovat. Pobočka má za úkol zejména vyhledávat kvalitní lidi, kteří pracují na vývoji produktů Red Hatu.

Za vyhazov Arevy z tendru na Temelín může dle Paříže nedorozumění

17.10.2012 17:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Vyřazení francouzské společnosti Areva z tendru na dostavbu Temelína Francii překvapilo a Paříž věří, že odvolací proces umožní vyjasnit veškerá "nedorozumění". S odvoláním na mluvčího francouzského ministerstva zahraničí to dnes uvedla agentura AFP.

Čeští průmyslníci se podílejí na provozu německých rychlovlaků

17.10.2012 17:15Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na fungování německých železnic určených pro rychlovlaky se podstatnou měrou podílí i tuzemský průmysl. Česká strojírenská firma Pramet dodává do zahraničí například nástroje pro obrábění železničních kol, kolejnic a výhybek, informovala o tom ve středu.

Noční doprava v Brně zdraží, město si slibuje přínos 25 milionů

17.10.2012 16:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Někteří cestující si od 1. ledna v Brně nejspíš připlatí za cestu nočními spoji. První návrh kalkuluje s doplňkovou jízdenkou za 19 korun, kterou by si museli k jednorázové jízdence pořídit ti, kteří nemají roční, čtvrtletní či měsíční kupón, informoval dnes ČTK náměstek primátora Robert Kotzian (ODS). Město si slibuje přínos 25 milionů korun.

Zaměstnavatelem desetiletí je Škoda Auto

17.10.2012 16:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jubilejní ročník soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku vyhodnotil jako nejlepšího zaměstnavatele desetiletí mladoboleslavskou automobilku Škoda Auto. Stříbrnou příčku obsadila společnost AGC Flat Glass následovaná T-Mobilem, organizátoři soutěže o tom informovali ve středu.

Potravináři chtějí rozšířit povinné označování původu potravin

17.10.2012 16:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Potravináři chtějí zavést povinné označování země původu při prodeji potravinářských výrobku. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí Potravinářské komory (PK) Dana Večeřová. Například pekaři chtějí do připravované novely zákona o potravinách prosadit povinnost označovat původ u pečiva dopékaného z polotovarů.

Google zpřístupnil pohled do svých uzavřených datových center

17.10.2012 15:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco - Americká společnost Google dnes otevřela virtuální okno do svých uzavřených datových center. Zájemci si mohou na internetu prohlédnout fotky, na kterých jsou vidět mimo jiné složitá bludiště počítačů zpracovávajících žádosti o vyhledávání na internetu a prohlížení klipů na YouTube a posílajících e-maily milionům lidí.

Německá studie: Odchod Řecka z eurozóny může vyvolat nevídané světové erupce

17.10.2012 15:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nevídané ekonomické erupce může způsobit odchod z Řecka eurozóny, který by negativně dopadl hlavně na ostatní jihoevropské státy. Autoři odhadují, že by svět mohl v tomto důsledku přijít o 420 bilionů korun.
Úterý 15. října 2024 Praha 12:27,New York06:27