Zprávy dne

Strana 11485

Analytici: České akcie by mohly letos ještě mírně posílit

21.10.2012 12:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České akcie by mohly ve zbytku roku ještě mírně posílit, záležet bude hlavně na vývoji akcií energetické firmy ČEZ a finančních titulů. Shodli se na tom analytici oslovení ČTK. Tuzemský akciový trh v letošním roce zatím zpevnil o téměř devět procent, po započítání dividend dokonce o 13 procent. Index PX táhly nahoru banky, brzdou byly akcie ČEZ a těžební společnosti NWR.

Radši chceme vyhodit šéfa, než dostat přidáno, má jasno většina Američanů

21.10.2012 12:14Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Většina Američanů by raději uvítala vyhazov svého šéfa než více peněz na výplatní pásce. Vyplývá to z nové studie, na niž upozornil časopis Forbes. Agresivní šéfové znamenají úzkost a deprese.

Vymáhání mýtných dluhů se podle ŘSD vyplatí, vydělá prý 40 mil.Kč

21.10.2012 10:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vybírání nedoplatků na mýtném se Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v dlouhodobé perspektivě vyplatí, řekl ČTK ředitel úseku provozovatele elektronického mýta Václav Nestrašil. Ředitelství podle předběžných propočtů odhaduje,…

EKONOM: Golf, jezera, cyklostezky... Tak dnes vypadá krajina, kde se těžilo uhlí

21.10.2012 08:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obnova krajiny po těžbě uhlí spolkla už téměř 60 miliard korun, dvě třetiny platil stát. Problém je, že ani experti nedokážou jasně říci, jestli oněch 60 miliard korun bylo vynaloženo efektivně, nebo ne. Stavějí se za ně jezera, tvarují se plážové břehy i jachetní přístavy.

Murdoch chce koupit LA Times a Chicago Tribune, tvrdí zdroje

21.10.2012 07:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Los Angeles - Mediální magnát Rupert Murdoch zvažuje nákup dvou předních amerických novin Los Angeles Times a Chicago Tribune. Tvrdí to zdroje agentury Reuters, Murdochova společnost News Corporation ale zprávy označila za nepřesné. Vlastníkem chicagského listu je společnost Tribune Co, která funguje v režimu bankrotové ochrany. Murdoch podle zdrojů čeká, až firma tento režim opustí.

Ekonomové: Úspěch levice v senátních volbách asi zbrzdí reformy

20.10.2012 18:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Úspěch levicových stran v dnešním druhém kole senátních voleb podle ekonomů ještě více zkomplikuje přijímání vládních úsporných reforem. Na českou ekonomiku ale přímý nepříznivý vliv mít nebude, protože zahraniční investoři jsou mnohem citlivější na výsledky voleb do Poslanecké sněmovny. Shodli se na tom analytici, které ČTK oslovila.

Stát chce navýšit zásoby ropy, o návrhu rozhodnou poslanci

20.10.2012 14:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Stát navýší zásoby ropy a ropných produktů z 90 na 100 dnů, rozpočet to během příštích dvou let bude stát 4,4 až 4,7 miliardy korun. Předlohu, která to umožní, projednají poslanci na své říjnové schůzi.

EKONOM: Škoda zahájila výrobu převodovek ve Vrchlabí. I tak musí odejít 200 lidí

20.10.2012 12:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podkrkonošský závod opustí dvě stě zaměstnanců. V prosinci totiž ve Vrchlabí skončí montáž vozů Roomster. Nově bude závod podle informací týdeníku Ekonom produkovat tisíc kusů převodovek denně.

Škoda Auto zahájila tuzemský prodej kompaktní limuzíny Rapid

20.10.2012 11:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mladá Boleslav - Škoda Auto dnes zahájila tuzemský prodej kompaktní limuzíny Rapid. Autorizovaní prodejci i zákaznické centrum automobilky v Mladé Boleslavi zvou zákazníky na předváděcí jízdy a přijímají objednávky. Podle zjištění ČTK dnes autosalony očekávají velkou návštěvnost. První kupující si vůz objednal hned po otevření salonu v 9:00, řekla Radka Čihulková ze zákaznického centra Škoda Auto.

Karlovarské letiště zažilo nejsilnější měsíc v počtu odbavených cestujících

20.10.2012 10:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Září bylo pro karlovarské letiště dosud nejsilnějším měsícem v počtu odbavených cestujících, informoval obchodní a marketingový manažer letiště Radek Zábranský. Odbavili přes jedenáct tisíc cestujících, což je dosavadní rekord.

Česko by teď euro rozhodně přijímat nemělo, shodují se kandidáti na prezidenta

20.10.2012 08:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mezi uchazeči o Hrad převládají mírní eurooptimisté. Když však dojde na termín přijetí eura, shodují se na jednom - Česká republika by měla vyčkat, jak se vyvine situace v eurozóně a mezitím dát do pořádku své veřejné finance.

Šéf České pošty: Pošta bude v budoucnu vozit lidi

20.10.2012 01:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká pošta, která tento týden oznámila, že bude od ledna informovat dlužníky o výši jejich dluhu, plánuje do budoucna po vzoru sousedního Rakouska dopravu lidí na venkově svými postbusy a nevylučuje například ani opravy aut. Vyplývá to z rozhovoru jejího generálního ředitele Petra Zatloukala pro Lidové noviny.
Úterý 15. října 2024 Praha 18:19,New York12:19